Μουσικη

Μαρινέλλα - Θεοδωρίδου

Η απάντηση στην ερώτηση της μεγαλύτερης ελληνικής φωνής: Μαρινέλλα.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 366
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17195-37764.jpg

Η απάντηση στην ερώτηση της μεγαλύτερης ελληνικής φωνής: Μαρινέλλα. Μετά το «Μιούζικαλ» στο Παλλάς, η Μαρινέλλα επιστρέφει στη σκηνή. Αυτή τη φορά επιλέγει τον Βοτανικό (από τις 4/11) και στη μουσική της παρέα τη Νατάσα Θεοδωρίδου, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σταμάτη Φασουλή. Μαζί τους θα εμφανίζεται και ο Παναγιώτης Πετράκης.

Έχοντας πίσω της μια τεράστια καριέρα πολλών δεκαετίων, έχει ερμηνεύσει από τους πιο αυθεντικούς λαϊκούς συνθέτες, όπως Παπαγιαννοπούλου, Παπαϊωάννου, Ζαμπέτας, Τσιτσάνης, Χιώτης, τους έντεχνους Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο, Λεοντή, Πλέσσα, μέχρι και τους δύο μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη. Ξεκίνησε από τα λαϊκά πάλκα και τις πίστες και πέρασε από τις μπουάτ της Πλάκας και τα θέατρα του Ηρωδείου, πατώντας με άνεση στο λαϊκό, το έντεχνο, το ποπ και το κλασικό ρεπερτόριο. Εννιά χρόνια δίπλα στον Καζαντζίδη συνεργάστηκε με τους καλύτερους συνθέτες της εποχής, παίζοντας από το «Λουξεμβούργο» της Θεσσαλονίκης μέχρι το «Κεντρικόν» πριν γυρίσουν τον κόσμο τραγουδώντας για τα προβλήματα της ξενιτιάς.

Η προσωπική της καριέρα σηματοδοτήθηκε με το θρυλικό «Άνοιξε πέτρα», καθιερώνοντας το ελαφρολαϊκό πριν αυτό λεηλατηθεί από τη φτήνια της εικόνας. Διαμόρφωσε το νέο τοπίο της νυχτερινής διασκέδασης με ένα πρωτόγνωρο για την εποχή σόου και την άνεση της θεατρικότητας που διαθέτει. Τραγούδησε «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου», αθάνατα ρεμπέτικα, δημιούργησε ισχυρό ντουέτο με τον Βοσκόπουλο, τραγούδησε Ντέμη Ρούσσο, συνεργάστηκε με τον Κώστα Χατζή και τον Γιώργο Χατζηνάσιο, ερμήνευσε τραγούδια της αγαπημένης της Βέμπο, αλλά και επανεκτελέσεις στις «Μεγάλες στιγμές» έντεχνων συνθετών. Με το «Τολμώ» ανακαίνισε το θέατρο REX μετατρέποντάς το σε music hall και στη συνέχεια «η φωνή τραγουδά μεγάλες κυρίες» με διασκευές τραγουδιών των Shirley Bassey, Mina, Sarah Vaughan. Αποχαιρετά για μεγάλο διάστημα τις νυχτερινές πίστες, αδυνατώντας να υποχωρήσει στην προχειρότητα των καιρών, ενώ ακολουθούν «Γυναικών Πάθη», «Πρόβα νυφικού» και «θιασάρχης» στη σειρά «Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», εμφανίσεις σε Ηρώδειο και Μέγαρο, νέο άλμπουμ με τους Αντύπα και Νικολακοπούλου, «Φωνή από φως», τελετή λήξης των Ολυμπιακών, συνεργασία με Θεοφάνους. Το χειμώνα του 2006 επιστρέφει στη νύχτα δίπλα στον Ρέμο μετά από 10 χρόνια, η επιτυχία επαναλαμβάνεται, ακολουθεί η συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο και το πρόσφατο «Μαρινέλλα - Το Μιούζικαλ», των Ρέππα-Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, που επιμελείται την επανεμφάνισή της σε ένα πρόγραμμα με τη συνοδεία 16 μουσικών.

Μαζί με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου

Η έκπληξη όμως της φετινής εμφάνισης είναι η σύμπραξή της με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, που αναμένεται να γίνει το ντουέτο της χειμερινής σεζόν. Η επίσης Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια ξεκίνησε την καριέρα της ερμηνεύοντας λαϊκά τραγούδια στα νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας. Το 1996 είναι η χρονιά που κατεβαίνει στην Αθήνα και συστήνεται δίπλα στους Αντώνη Ρέμο και Λάμπη Λιβιεράτο, λίγο πριν ξεκινήσει τη συνεργασία της με τη Sony, ενώ ακολουθούν η σύμπραξή της με τον Πασχάλη Τερζή «Δεν θέλω τέτοιους φίλους» και η «Δεύτερη αγάπη». Εμφανίζεται στο REX με τον Νότη Σφακιανάκη και την Ελένη Πέτα, πριν τη συνεργασία με τους Αντώνη Ρέμο και Στέλιο Διονυσίου. Συνεχίζει τη δισκογραφική της παρουσία και εμφανίζεται με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αρχαία Ολυμπία και στη συνέχεια σε Μέγαρο Μουσικής και Βρυξέλλες, ενώ συμμετείχε και στο νέο άλμπουμ «Τραγούδια από τα ελληνικά νησιά» της Νάνα Μούσχουρη. Οι επιτυχημένες εμφανίσεις συνεχίζονται και ο φετινός χειμώνας την οδηγεί σε μία μεγάλη συνάντηση, όπου η μεγαλύτερη λαϊκή φωνή όλων των εποχών και η καλύτερη λαϊκή ερμηνεύτριας της νέας γενιάς θα βρεθούν στην ίδια σκηνή.

INFO Βοτανικός, Κασσάνδρας 19, 2103473835, από 4/11

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ