- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Τα ηλεκτρικά όνειρα του Schiller
Το μουσικό όχημα του μουσικού παραγωγού Christopher von Deylen στο πλαίσιο της electronic-only tour, και με πρόσφατη κυκλοφορία το άλμπουμ «Breathless», έρχεται και στην Αθήνα για μία εμφάνιση.
Το μουσικό όχημα του μουσικού παραγωγού Christopher von Deylen στο πλαίσιο της electronic-only tour, και με πρόσφατη κυκλοφορία το άλμπουμ «Breathless», έρχεται και στην Αθήνα για μία εμφάνιση. Μαζί του η Kate Havnevik, που έδωσε τη φωνή της και στο «Only Τhis Μoment» των Royksopp. Χορταστικό support από τους εγχώριους Τareq, d:tek και την Ilia Darlin.
Πώς επέλεξες την αναφορά στον Friedrich Schiller; Το 1998 συνέθεσα ένα ορχηστρικό κομμάτι με μελωδία που θύμιζε καμπάνες από μεταλλόφωνο. Το πιο διάσημο ποίημα του Σίλερ λέγεται «Tο τραγούδι της καμπάνας» και έτσι δανείστηκα το επώνυμό του. Μου έκανε εντύπωση που το κομμάτι έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία και κάνω ό,τι μπορώ για να σεβαστώ το όνομα αυτό μέχρι σήμερα.
Ποιο είναι το «Zeitgeist» τού σήμερα; Πολύπλοκο, νομίζω. Δεν υπάρχουν σαφείς τάσεις πια. Όλα συμβαίνουν ταυτόχρονα και όλοι έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία 24 ώρες τη μέρα. Τα social networks μάς επιτρέπουν να κάνουμε «φίλους» σε όλο τον κόσμο, μας βοηθάνε να αισθανόμαστε συδεδεμένοι. Ζούμε σε μια virtual κοινωνία με αρκετά πλεονεκτήματα. Τι συμβαίνει όμως με τον αληθινό κόσμο εκεί έξω; Μένει να απαντηθεί στις επόμενες δεκαετίες.
Χρησιμοποιείς τα social media; Nαι, αν και προτιμώ την πραγματική ζωή, για να είμαι ειλικρινής.
Ποιο είναι το δικό σου «Tagtraum» τώρα; Oι ονειροπολήσεις μου; Eλπίζω να ζήσουμε ειρηνικά. Ο κόσμος κινείται πολύ γρήγορα και ειλικρινά εύχομαι να συντονιστούμε στο ρυθμό του. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
Το τελευταίο πράγμα που σε άφησε Breathless? Η ατμόσφαιρα είναι φθινοπωρινή και παρακολουθώ μια υπέροχη δύση πάνω από το Βερολίνο. Αυτή η εκπληκτική θέα της φύσης με άφησε άφωνο.
Ποιοι είναι οι μουσικοί σου ήρωες; Mεγάλωσα με τη μουσική των Tangerine Dream, του Vangelis και των Kraftwerk, οπότε αυτοί με έχουν επηρεάσει πολύ.
Τι θα δούμε στη συναυλία στην Αθήνα; Mια βραδιά με ηλεκτρονικά όνειρα και πάθος, μαζί με μια φανταστική καλεσμένη τραγουδίστρια από τη Νορβηγία, την Kate Havnevik.
Τι περιμένεις εσύ από το κοινό; Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα. Η φιλοξενία και η θετική ενέργεια του ελληνικού κοινού πραγματικά με εμπνέουν.
Tι ακολουθεί; Θα ξεκινήσω να δουλεύω στο νέο μου άλμπουμ, που αναμένεται στα τέλη του 2012, και ετοιμάζω μια νέα περιοδεία.
Info * Gagarin 205, Λιοσίων 205, μετρό Αττική. Στις 4/11. Eίσοδος € 30, ταμείο € 35. Προπώληση: Ticket House, Metropolis, Hard Rock Café, Musicland, Public, www.123merch.gr, www.ticketarena.gr
* Και στο Βlock 33 στη Θεσσαλονίκη, με support από Liebe, στις 5/11
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι fans ζητούν εδώ και χρόνια από το συγκρότημα να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Ένα ταξίδι από τον έρωτα έως το χωρισμό, μέσα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ αλλά και προηγούμενων τραγουδιών του και απρόσμενων διασκευών.
Το «High Noon» καταφθάνει με σημαντικές συνεργασίες και φόρο τιμής στον Κλεμ Μπερκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.