- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκίνησαν την καλοκαιρινή τους περιοδεία από το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στα μέσα Ιουλίου και την ολοκληρώνουν στο Βεάκειο Θέατρο στις 15/9. Συναντήθηκαν μέσω της Vintage πλευράς του πρώην Raining Pleasure Bασσιλικού, επιχειρώντας μία δημιουργική επανεξέταση των τραγουδιών τους. Ελληνικά και ξένα κομμάτια, διασκευές και ανταλλαγές ρεπερτορίου, σε ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρόσφατες δισκογραφικές τους δουλειές «Πίξελ» και «Vintage» αντίστοιχα κοιτούσαν στο παρελθόν με το μάτι στο μέλλον. Στο πρώτο, γνωστά τραγούδια της Δήμητρας Γαλάνη αναδομούνται πάνω σε uptempo ρυθμό, ενώ στο δεύτερο, τραγούδια που έχουν επιδράσει πάνω στο μουσικό DNA του Βασσιλικού ερμηνεύονται με τη χαρακτηριστική του φωνή θυμίζοντας τη ένταση crooner. Για πρώτη φορά μαζί πειραματίζονται πάνω στα κομμάτια τους με κοινή διάθεση για το απρόσμενο, έχοντας σαν βάση δύο πολύ δυνατές φωνές και ένα ευρύ φάσμα από μουσικές επιρροές. Τα νέα λένε πως η καινούργια σεζόν θα τους βρει μαζί για μερικές εμφανίσεις τον Οκτώβριο στο Gazarte, ενώ θα ακολουθήσει η σύμπραξη της Δήμητρας με τη Χάρις Αλεξίου στο Παλλάς. Μέχρι τότε, μια τελευταία καλοκαιρινή μουσική βόλτα «Across the Universe».
Info ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα, Πειραιάς, 210 4194.520. Πληροφορίες 210 4297.236, 210 4175.897. Έναρξη 21.00. Είσοδος € 20. Προπώληση: Μetropolis, Public, Γραφείο Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, Eλευθερίου Bενιζέλου 27. Στις 15/9.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εμβληματικό άλμπουμ του 1965 επιστρέφει με δεκάδες σπάνιες ηχογραφήσεις
Αντίπαλοι η Olivia Dean, η Raye και ο Dave
Tο πρώτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ εδώ και 21 χρόνια
«Στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι και να γίνομαι καλός άνθρωπος σαν τους γονείς μου»
Η υψίφωνος αποκαλύπτει ότι πριν από δύο χρόνια της απαγορεύτηκε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι
Ο Κορνήλιος Σελαμσής εμπνέεται από μια ιστορία που συνδέεται με τα ξενοδοχεία Ξενία του Άρη Κωνσταντινίδη - Το κείμενο υπογράφει ο Γιάννης Αστερής και τη σκηνοθεσία ο Χάρης Φραγκούλης
Aφορμή ένα άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ
Έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου
Ο διάσημος καλλιτέχνης εκφράζει τη στήριξή του στο Ισραήλ με το «We Will Dance Again»
Η Charli XCX αφήνει πίσω το Brat και επιστρέφει στο εφηβικό της δωμάτιο
Ένα καλοκαίρι, 10 αξέχαστες στιγμές, ένα μεγάλο αντίο
Από το ποιητικό ροκ των Waterboys και το λονδρέζικο groove των Soul II Soul μέχρι το ανήσυχο metal, τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία και τις παραστάσεις δίπλα στη θάλασσα
Τι απάντησε η κοπέλα σε όσους την αποδοκίμασαν
Μία από τις καλύτερες metal βραδιές στην Πλατεία Νερού
Το (What's the Story) Morning Glory? αφήνει πίσω το ιστορικό Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Πόσες φωνές και ιδιότητες μπορούν να κατοικούν μέσα σ’ ένα σώμα;
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο εμβληματικός fronman του νεοϋορκέζικου hardcore συγκροτήματος
Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Θεσσαλονικιού μουσικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.