Μουσικη

ION δωρεάν

Το καινούργιο EP του ΙΟΝ (δηλαδή του Γιάννη Παπαϊωάννου) έχει συμβολικό τίτλο, ηχογραφήθηκε (και) στο Σύνταγμα, ενώ το βρίσκεις δωρεάν στο ίντερνετ. Μας το εξηγεί…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 354
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15174-33784.jpg

«To “The Last Days of Spring EP” δεν είναι κάποιο πείραµα. Είναι µια πραγµατικότητα, ένα ηχητικό ντοκουµέντο, που σαν µουσικό ηµερολόγιο καταγράφει τις γεωγραφικές µου στάσεις στο αθηναϊκό αστικό χάος. Έχει ως βασικό θέµα µια πόλη υπό κατοχή, βυθισµένη σε συσσωρευµένα κοινωνικά και οικονοµικά προβλήµατα, υποχρεωµένη να παρακολουθεί µια πολιτική φαρσοκωµωδία να επαναλαµβάνεται µπροστά στα µάτια της. Είναι βρόµικο, γιατί έχει διασχίσει το βούρκο µιας αστικής διπολικότητας, αλλά παραµένει πλούσιο σε χαµηλές συχνότητες, ιδανικές να σε κάνουν να την αντέξεις και να την κουβαλήσεις µαζί σου. Είναι “φιλοαµερικανικό”, όχι µόνο γιατί αγαπάω τους beat ποιητές, το rock’n’roll, το Ντιτρόιτ και το Σικάγο, αλλά επειδή κάπως έτσι κοιτάζει την Αθήνα: με τα µάτια ενός ξένου που ζει εδώ και προσπαθεί να καταλάβει τι συµβαίνει στην πόλη αυτή. Οι φωνές που ηχογράφησα στο Σύνταγµα στις 25 Μαΐου δεν είναι φωνές αγανακτισµένων, αλλά μικρές ανάσες ελπίδας, δόσεις αναγκαίου θορύβου που λειτουργούν τουλάχιστον ιδανικά ενάντια στη δική µου τηλεοπτική ύπνωση. Έχω επιλέξει το ίντερνετ ως κανάλι δωρεάν κυκλοφορίας µεγάλου µέρους της δουλειάς µου γιατί θα ήταν παράλογο και αναξιοπρεπές, όταν όλα γαµιούνται, να πουλάς την Τέχνη. Άλλωστε, πιστεύω ότι η ψηφιοποίηση της μουσικής δεν υποβαθµίζει την αξία της, το µήνυµά της παραµένει καθαρό είτε σε mp3 είτε σε βινύλιο είτε σε CD. Γι’ αυτό, δωρεάν, σε µορφή mp3, θα δοθούν σύντομα και τα remixes του “Low Land” µε τον Freddie F. που θα κάνουν φίλοι όπως ο Μιχάλης ∆έλτα, οι Fantastikoi Hxoi, ο Larry Gus, οι Baby Guru, ο Anestie Gomez, ο Strgzr και άλλοι. Μέσα από το blog nocamera.wordpress.com».

Στο http://nocamera.wordpress.com/2011/06/06/the-last-days-of-spring-ep μπορείτε να κατεβάσετε το άλμπουμ, ενώ τo φθινόπωρο θα ακολουθήσουν το «Schnitt EP» με τον Freddie F., καθώς και το δεύτερο άλμπουμ της σειράς «Elfish Tapes».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.