Μουσικη

30’’ με τους Thirty Seconds to Mars

O Jared Leto δεν είναι ο μόνος μουσικός που το γύρισε στην υποκριτική, αλλά είναι ένας από τους πιο πετυχημένους.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 353
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15109-33614.jpg

O Jared Leto δεν είναι ο μόνος μουσικός που το γύρισε στην υποκριτική, αλλά είναι ένας από τους πιο πετυχημένους. Τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης του αμερικάνικου arena rock γκρουπ 30 Seconds to Mars. Με μικρότερους ρόλους σε ταινίες όπως η «Λεπτή Kόκκινη Γραμμή» και το «Fight Club» μέχρι τον πρωταγωνιστικό στο «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο». Μεταξύ μουσικού και κινηματογραφικού κόσμου υπάρχουν συνεχώς διλήμματα, τα οποία συνήθως γέρνουν προς τους Mars. Γι’ αυτούς απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες «Flags of Our Fathers» και «Awake». Μαζί με τον αδελφό του Shannon και τον Τοmo Milicevic περιοδεύουν ασταμάτητα τον κόσμο για να έρθουν κοντά στην «οικογένεια» των Mars και σταματούν για ένα βράδυ στην Αθήνα.

Πώς είναι μέχρι τώρα η περιοδεία; Πολλές χώρες, πολλές εμφανίσεις. Το να είσαι στο δρόμο για δεκαοκτώ μήνες γυρνώντας τον κόσμο είναι ο ορισμός του ταξιδιού. Πολύ σπουδαία εμπειρία.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τους παραγωγούς Flood (U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode) και Steve Lillywhite (U2, Rolling Stones). Τι μάθατε από αυτούς; Eίναι από τους πιο σπουδαίους παραγωγούς που υπάρχουν εκεί έξω και περιττό να πω από τους πιο αγαπημένους μου, οπότε η συνεργασία μαζί τους ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πρόσφεραν την εμπειρία και το ταλέντο τους στο «Τhis Ιs war».

Σε τι διαφέρει από το «Beautiful Lie»; Από το περιβάλλον που δημιουργήσαμε στα πράγματα που συνέβαιναν γύρω μας. Από εκεί προέκυψε ο ήχος του «Τhis Is War». Η μήνυση για 30 εκατομμύρια δολάρια (η μήνυση που έκανε η Virgin στο γκρουπ) και ένας νέος πρόεδρος που εκλέχθηκε μέσα στην οικονομική κρίση ήταν μερικά από τα πράγματα που ήταν διαφορετικά στο  «This is War».

Η σχέση σας με το διαδίκτυο; Είναι ένας τέλειος τρόπος να μοιραστείς τον εαυτό σου με τον κόσμο… οπότε το χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις, τις ιδέες και τις δράσεις μας.

Η σχέση σας με το κοινό; Eίναι οικογένεια για μας.

Ποια ήταν η πιο παράδοξη εκδήλωση θαυμασμού από θαυμαστή; Πολλοί από την οικογένεια των Mars έχουν υπάρξει «εφευρετικοί» στην εκδήλωση της αγάπης τους, ευχαριστούμε Echelon! (εννοεί μια ομάδα από το φαν κλαμπ που μεσολαβεί για τη σχέση τους με το κοινό, τα ΜΜΕ και οτιδήποτε δημόσιο αφορά στο γκρουπ)

Πόσο σημαντικά είναι η εικόνα και τα βίντεο στη μουσική σας; Εξίσου σημαντικά με οτιδήποτε άλλο κάνουμε με τους Mars. Eίτε είναι η εμφάνιση σε μια συναυλία είτε το γράψιμο ενός κομματιού.

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σας μέρος για συναυλία; Πάρα πολλά για να διαλέξεις ένα. Ανυπομονούμε να έρθουμε στην Ελλάδα, πάντως.

Ιnfo Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου. Ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley. Support από τις Marsheaux. Είσοδος € 40, € 55 (ταμείο) για Αρένα και € 60, € 75 για Pitch A και κερκίδα. Προπώληση: καταστήματα Vodafone, www.vodafone.gr, www.vodafoneCU.gr, Tickethouse, www.ticketarena.gr, www.123merch.gr.

Στις 6/7.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ