- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλοκαίριασε και ο Αθηναίος γύρισε το διακόπτη. Ακόμα και το μεγαλύτερο DJ όνομα να του φέρεις, το μυαλό του πια είναι στο να πίνει ποτά κάπου έξω κάνοντας σχέδια για διακοπές υπό κρίση. Να δούμε πώς θα πάνε 3-4 πολύ δυνατά events που παίζουν το Παρασκευοσάββατο:
Καταρχάς έρχεται η Peaches. Εντάξει, δεν είναι live, αλλά μήπως έχει πολλή σημασία; Ούτως ή άλλως η Καναδέζα, περισσότερο από μουσικός, είναι performer και gender crusher. Καλεσμένη των Bedazzler parties στο Philipp Champagne Bar στου Ψυρρή (Παρ., free, μαζί παίζουν Dennis D’ Or, Blue Lagoon, SakiSeed).
To Σάββατο στο 6 d.o.g.s. έχουμε το πρώτο «Black Box» πάρτι. Με καλεσμένο τον John Roberts, το όνομα-έκπληξη του 2010 που κέρδισε τις εντυπώσεις με το deep techno album του στη Dial. Μαζί του k.atou και Mr. Statik (free).
Rattus Rattus @ ΤΩΡΑ!Κ44, 20/5, free
Είναι από το Λονδίνο, παίζει με 4 πικ-απ μπλέκοντας funk με βαρύ μπάσο και μας έστειλε ένα top5 για ζέσταμα… Double 99 Ft Topcat - Rip Groove, Same People - Dangerous, Dee Kline - Darren, Standard Hoodlum Issue - E.S. Dubs (Zed Bias Remix), Future Sound Of London - It’s The Way
H Ino Mei ξεκινά «Friday Live Sessions» στο Mo’ Better, όπου ούτως ή άλλως είναι η αρχόντισσα των dexx κάθε Παρ. Ξεκίνημα με το «εντυπωσιακό από κάθε άποψη» dubstep duo των Maybe In Heaven It Doesn’t Rain και τους punk rockers Mpliax 166 (από τις 23.00, free) *** Εξαιρετικός στο electro/italo-disco είναι και ο σινιόρε Marcello Giordani, που καλεί η Methi την Παρ. στο Skullbar με ελεύθερη είσοδο *** Την ίδια μέρα στην Αβραμιώτου οι 6 Σκύλοι φιλοξενούν τον DK, τον τύπο που τρέχει το «Solid Steel» ραδιοφωνικό show της Ninja Tune. Άρα καλά κατάλαβες, ωραία μοντέρνα παχιά breaks… (free, μαζί του οι Winjer και Esarjay) *** Την Παρ. στο Bios ο MC Yinka παρέα με τους Urbanix και λοιπούς ομολόγους, όπως ο Jerome, ο Εισβολέας, οι φανταστικοί beatboxers Word Of Mouth κ.ά. (22.30, € 6)*** Season end και για τους YesItDoes!SureItDoes!!! με μυστικό σαββατιάτικο πάρτι που ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει τον τόπο του. Όμως όποιος γυρίζει, μυρίζει, που λένε…(εννοείται free) *** Στο Animal της παραλίας του Άγιου Κοσμά κατηφορίζει ο Mikee το qBase την Παρ. παρέα με τους Get Connected (€ 15, 10) *** Vouno & MrZ & Mr. Eclectic την Παρ. στο Higg’s με ελεύθερη είσοδο *** Επίσης Παρ. ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος διαλέγει μουσικές στο Galaxy Bar του Hilton με την καλύτερη θέα της πόλης (€ 15) *** Και τέλος τσεκάρετε εκεί έξω το δεύτερο νούμερο της Just Gazing Records με 7ιντσο My We Calvin (και Sillyboy remix)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα από τα κορυφαία pop γκρουπ της Μεγάλης Βρετανίας έρχεται ξανά στη χώρα μας το Σάββατο 27 Ιουνίου. Μαζί τους οι Gramatik και Saint Etienne
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.