- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Το ηλεκτρικό ελληνόφωνο σχήμα παρουσιάζει για μία ακόμη Παρασκευή στον Σταυρό του Νότου επιλογές από τη δισκογραφία τους (και τα τραγούδια της συνεργασίας τους με τον Θάνο Μικρούτσικο, «Τους έχω βαρεθεί»). O Γρήγορης Κλιούμης, ιδρυτικό τους μέλος, τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης στα περισσότερα κομμάτια τους, μιλάει για τη μαγεία στην πόλη.
Σε ποιους θα λέγατε «τους έχω βαρεθεί» σήμερα; Δυστυχώς στους ίδιους ακριβώς που αναφέρει ο Μπίρμαν τόσα χρόνια πριν.
Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο; Ξεκίνησε από μια ανάγκη και από μια ιδέα (πράγματα εύκολα). Πραγματοποιήθηκε, όμως, επειδή οι εμπλεκόμενοι ακομπλεξάριστα και με γενναιοδωρία έδωσαν την ψυχή τους και ο δάσκαλος την περισσότερη.
Τι θα συμβουλεύατε ένα γκρουπ που ξεκινά αυτή τη στιγμή; Μια ομάδα που τώρα ξεκινά ξέρει τα πάντα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται μετά, όταν η ομάδα ξεχνά γιατί μαζεύεται στο προβάδικο να παίξει, ξεχνά πόσο αγαπά και πόσο είναι σημαντικοί οι φίλοι, και αρχίζει να παίρνει πολύ στα σοβαρά τον εαυτό της.
Πόση ποίηση χωράει στη δύσκολη αυτή περίοδο; Με την ορθή χρήση της λέξης, η ποίηση είναι κυρίως αυτό που χρειαζόμαστε, μόνο η δημιουργία μπορεί να κινήσει αυτό το σαπισμένο καράβι.
Ένας στίχος που σας αγγίζει διαχρονικά… «Η τέχνη δεν πρέπει ν’ αντανακλά σαν τον καθρέφτη, μα σα φακός να μεγεθύνει».
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας λογοτεχνικός ήρωας; Ο Δον Κιχώτης από τη Μάντζα.
Πόση μαγεία χωράει στην πόλη; Καθόλου. Ο μάγος την κοιτάζει από μακριά ακόμη.
Πόσο σας επηρέασε στιχουργικά η περιοχή που μεγαλώσατε, η Καλλιθέα, αλλά και η Αθήνα; Εκ μέρους των παλαιοτέρων μελών, λοιπόν, γιατί τα τελευταία 9 χρόνια έχουμε απλωθεί στον Πειραιά και στη Λαμία, θα πω ότι δεν μας επηρέασε στιχουργικά. Δεν έχει δικό της «χρώμα» η Καλλιθέα. Αυτό που μας επηρέασε είναι οι ταξικές μας καταβολές και κυρίως τα βιβλία και ο κινηματογράφος που έφτασαν στην αντίληψή μας, μεγαλώνοντας στη εργατική Καλλιθέα και τη μικροαστική Αθήνα.
Ποια η σχέση σας με τον Σταυρό του Νότου; Σε ποιους χώρους προτιμάτε να παίζετε live; Είμαστε εξίσου παλιοί. Το club του Σταυρού είναι ιδανικό σε σχέση με τους χώρους που προτιμάμε. Μαζεμένους, με καλό ήχο και κοντινή επαφή με ανθρώπους που δεν υποφέρουν στριμωγμένοι.
Πόσο πιο τσαλακωμένες μπορούν να γίνουν οι μέρες στην Ελλάδα; Χα ! Το τσαλάκωμα δεν είναι το χειρότερο που μπορούν να πάθουν οι μέρες μας…
Πότε προβλέπετε να έρχεται η «νέα μέρα» στην Ελλάδα; Ευτυχώς δεν είμαστε τυφλοί ερμαφρόδιτοι μάντεις, για να βλέπουμε το μέλλον.
Ποιοι είναι οι μουσικοί σας φίλοι; Όλοι οι μουσικοί είναι εν δυνάμει φίλοι μας, αν θυμούνται να παίζουν.
Tι ονειρεύεστε και τι φοβάστε; Ο καθένας μας ονειρεύεται τα δικά του και δεν φοβόμαστε τίποτα.
Ποιοι είναι οι ήρωές σας; Ο Θανάσης Βέγγος.
Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σας ενθουσίασε; Ο τρόπος που έφυγε ο Θανάσης Βέγγος.
Πού συχνάζετε σήμερα; Ο καθένας όπου γουστάρει, συναντιόμαστε σε πρόβες, συναυλίες, ταξίδια και σε κάνα σπίτι.
Ποια η σχέση σας με το διαδίκτυο και ποια η άποψή σας για το παράνομο downloading; Εξαιρετική!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι fans ζητούν εδώ και χρόνια από το συγκρότημα να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια
Ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τις υψηλές τιμές των premium θέσεων
Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Ένα ταξίδι από τον έρωτα έως το χωρισμό, μέσα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ αλλά και προηγούμενων τραγουδιών του και απρόσμενων διασκευών.
Το «High Noon» καταφθάνει με σημαντικές συνεργασίες και φόρο τιμής στον Κλεμ Μπερκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.