- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Η «Οδύσσεια» του Ομήρου ζωντανεύει στου Ρέντη - Ένα ταξίδι μέχρι την Ιθάκη για επισκέπτες κάθε ηλικίας
Το κοινό συμμετέχει ενεργά σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους, γρίφους και θεατρικά στοιχεία
Η διαδραστική εμπειρία της Dreamland Experience φέρνει μικρούς και μεγάλους αντιμέτωπους με τον Οδυσσέα, τον Κύκλωπα, την Κίρκη, τις Σειρήνες και τα υπόλοιπα πρόσωπα του ομηρικού έπους
Πώς θα ήταν να ακολουθήσει κανείς από κοντά το ταξίδι του Οδυσσέα, να συναντήσει τον Κύκλωπα, την Κίρκη, τις Σειρήνες και τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη;
Η απάντηση βρίσκεται στον Ρέντη, όπου η «Οδύσσεια» του Ομήρου μεταφέρεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Village Shopping & More στον Ρέντη, σε μια διαδραστική εμπειρία για μαθητές, οικογένειες και επισκέπτες κάθε ηλικίας.
Από την 1η Οκτωβρίου 2026 έως τις 10 Ιανουαρίου 2027, η παραγωγή της Dreamland Experience επιχειρεί να συστήσει το ομηρικό έπος σε μικρούς και μεγάλους μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση, όπου η εκπαίδευση συνδυάζεται με την ψυχαγωγία.
Οι επισκέπτες ακολουθούν τη διαδρομή του Οδυσσέα από την Τροία μέχρι την Ιθάκη και περνούν από τους σημαντικότερους σταθμούς του πολυετούς ταξιδιού του. Από τους Κίκονες και το νησί των Κυκλώπων μέχρι το νησί του Αιόλου, τη χώρα των Λαιστρυγόνων, την Κίρκη, τον Άδη, τις Σειρήνες, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και, τελικά, την Καλυψώ και τους Φαίακες.
Μέσα από αυτή τη διαδρομή, η ιστορία του Οδυσσέα γίνεται αφορμή για να αναδειχθούν θέματα που παραμένουν επίκαιρα, όπως η επιμονή, η ευφυΐα, η συνεργασία και η προσπάθεια να ξεπερνά κανείς τα εμπόδια μέχρι να φτάσει στον στόχο του.
Ο νόστος του Οδυσσέα
Η εμπειρία ακολουθεί τον Οδυσσέα στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην Ιθάκη και στην Πηνελόπη, ύστερα από τον Τρωικό Πόλεμο. Στη διαδρομή του συναντά θεούς, ήρωες και μυθικά πλάσματα, ενώ κάθε στάση προσθέτει ένα ακόμη κεφάλαιο στην περιπέτειά του.
Η «Οδύσσεια» της Dreamland Experience απευθύνεται τόσο σε σχολικές ομάδες όσο και σε οικογένειες και επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν το ομηρικό έπος μέσα από μια πιο βιωματική και σύγχρονη εμπειρία.
O Όμηρος «συναντά» τη σύγχρονη εμπειρία
Αυτή η «Οδύσσεια» δεν είναι μια απλή αφήγηση του ομηρικού έπους. Οι επισκέπτες δεν καλούνται να παρακολουθήσουν παθητικά μια παράσταση, αλλά συμμετέχουν ενεργά σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους, γρίφους και θεατρικά στοιχεία.
Μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, όπως ολογράμματα, ψηφιακές προβολές και οπτικοακουστικές εφαρμογές, παίρνει σάρκα και οστά ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της λογοτεχνίας και της ιστορίας.
Το κοινό έρχεται σε επαφή με τον κόσμο του Ομήρου μέσα από μια βιωματική διαδικασία, όπου η γνώση γίνεται παιχνίδι και η μάθηση συνδέεται με τη φαντασία. Η τεχνολογία συναντά τη σκηνογραφία και το θέατρο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που κρατά το αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την αρχή έως το τέλος.
Στην εμπειρία συμμετέχουν μέσα από ψηφιακές προβολές σημαντικοί ηθοποιοί: ο Μελέτης Ηλίας ως Οδυσσέας, η Βασιλική Τρουφάκου ως Πηνελόπη, ο Αργύρης Ξάφης ως Ποσειδώνας, η Έβελυν Ασουάντ ως Κίρκη και ο Σταύρος Καραγιάννης ως μάντης Τειρεσίας.
Ιδιαίτερη θέση στην παραγωγή έχει και η πρωτότυπη μουσική του Διονύση Τσακνή, η οποία συνοδεύει το ταξίδι του Οδυσσέα και συμβάλλει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που συνδυάζει το μυθικό παρελθόν με τη σύγχρονη θεατρική εμπειρία.
H σκηνοθεσία είναι της Έλενας Σταύρου και ο σχεδιασμός της σκηνογραφικής εγκατάστασης της Αλεξάνδρας Σιάφκου και του Αριστοτέλη Καρανάνου.
Dreamland Experience: Νέα φιλοσοφία στη θεματική ψυχαγωγία
Η Dreamland Experience δραστηριοποιείται από το 2024 στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία θεματικών πάρκων με επίκεντρο την οικογενειακή ψυχαγωγία και το edutainment — τη συνάντηση δηλαδή της εκπαίδευσης με την ψυχαγωγία.
Με προηγούμενες παραγωγές το Chocolate & Ice Cream Experience, που φιλοξενήθηκε στο Ελληνικό για περίπου ενάμιση χρόνο, αλλά και το Eco Zoo, που παρουσιάστηκε στο εμπορικό κέντρο του Ρέντη την προηγούμενη σχολική σεζόν, η εταιρεία επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα γύρω από τη σχολική εκδρομή και την οικογενειακή έξοδο.
Η επιλογή του Village Shopping & More στον Ρέντη αποτελεί μέρος αυτής της φιλοσοφίας: ένας εύκολα προσβάσιμος και ασφαλής χώρος με καθημερινή επισκεψιμότητα, όπου η ψυχαγωγία μπορεί να συνδυαστεί με τη γνώση και τη δημιουργική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.
Η Οδύσσεια μέσα από μία νέα περιπέτεια
«Η Ομήρου Οδύσσεια» φιλοδοξεί να θυμίσει ότι τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν μόνο στο παρελθόν. Μπορούν να ξαναγεννηθούν μέσα από νέες μορφές αφήγησης και να συναντήσουν ένα νέο κοινό, μετατρέποντας τη γνώση σε εμπειρία.
Η διάρκεια της εμπειρίας είναι περίπου 50 - 60 λεπτά, ενώ οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται ανά τέταρτο. Υπάρχει επίσης δυνατότητα ξενάγησης στα αγγλικά κατόπιν συνεννόησης.
INFO
- Ημερομηνίες: 1 Οκτωβρίου 2026 – 10 Ιανουαρίου 2027
- Χώρος: Village Shopping & More, Θηβών 228 & Παρνασσού, Άγιος Ιωάννης Ρέντης
Εισιτήρια:
- Παιδικό: 10€
- Ενηλίκων: 12€
- Σχολικό – ομαδικό: 8€
- Ανέργων και φοιτητικό 10€
- ΑμεΑ και συνοδοί ΑμεΑ 5€
Πληροφορίες:
- Τηλ. πάρκου: 210 4928513
- Σχολικές εκδρομές & ομαδικές κρατήσεις: 211 0082687 - 6978367727
Email: schools@dreamlandexperience.gr - Dreamland Experience: 211 2184431 info@dreamlandexperience.gr
Προπώληση: www.more.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κοινό συμμετέχει ενεργά σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους, γρίφους και θεατρικά στοιχεία
Μια πρωτότυπη περιήγηση στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας με σταθμούς στη ζωή μεγάλων δημιουργών
Η βράβευση της Μιμής Ντενίση και τα 100 χρόνια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
Η δημοκρατία ως διαρκής άσκηση της ελευθερίας
Από την κλασική Αφροδίτη της Κνίδου και το αναγεννησιακό παράδειγμα του Botticelli έως τις μοντερνιστικές επανερμηνείες
Τι μας έχει απομείνει πέρα από το να ζωγραφίζουμε τα ανόητα, ανούσια και πανέμορφα βιβλιαράκια μας ενώ αδειάζουμε τον εγκέφαλό μας
Από τους μύθους του Ολύμπου στο χάλκινο αριστούργημα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά
Η ημέρα αυτή αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ χωρών του Παγκόσμιου Νότου, της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Τρεις ημέρες queer τέχνης, μουσικής και ορατότητας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με ελεύθερη είσοδο
Η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεï και η Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου σε έναν δημιουργικό διάλογο για τη χρήση της ΑΙ στον πολιτισμό
«Ελπίζω να μην περάσουν πάλι 12 χρόνια μέχρι να επιστρέψω»
Η ταινία μικρού μήκους που ταξίδεψε σε 40 φεστιβάλ, προβάλλεται ξανά στο Onassis Channel και στο ERTFLIX
Μουσική, σινεμά και θέατρο στη Στοά Αρσακείου, με τη στήριξη της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων
Παιδιά και έφηβοι διαμόρφωσαν το πρόγραμμα του φετινού, πολυαναμενόμενου Φεστιβάλ
Τι θα δούμε στην πόλη της Αθήνας στα ανοιχτά θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους
«Η Ελλάδα ενισχύει τη διεθνή της παρουσία στον παγκόσμιο οπτικοακουστικό χάρτη» σημειώνει η Λίνα Μενδώνη
Ένα παιδί που κρατά ένα βιβλίο είναι ένα παιδί που κρατά στα χέρια του το μέλλον και την ειρήνη.
Οι απλές προσκλήσεις σχεδίου μπορούν να ανοίξουν συζητήσεις για τη σχολική καθημερινότητα, τις σχέσεις, τις ανακαλύψεις αλλά και τις δυσκολίες των πρώτων εβδομάδων
Asteria Culture Festival στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκη Παπαθεοχάρη
Δύο ξεχωριστές διαδρομές ανακαλύπτουν τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.