- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου το 11ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου
Παρόντες 15 συγγραφείς από 6 χώρες
Από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου το 11ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου
Το 11ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου με 15 συγγραφείς από 6 χώρες θα διεξαχθεί στη Χώρα, τον Τριπόταμο και τον Αρνάδο της Τήνου στις 24, 25 και 26 Ιουλίου. Σε εποχές δύσκολες ο πολιτισμός είναι ζωτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή. H λογοτεχνία φωτίζει τις ζωές μας και μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε ακόμα εδώ, ζωντανοί. Τα δέκα μέχρι σήμερα διεθνή λογοτεχνικά φεστιβάλ έθεσαν τις βάσεις για να καταστεί η Τήνος, εκτός από θρησκευτικός, τόπος και προορισμός καλλιτεχνικός.
Ο φάρος αυτός της λογοτεχνίας που άναψε στην Τήνο το 2010 δεν σβήνει και με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε. Χάρη στην υποστήριξή του κοινού το φεστιβάλ ολοένα μεγαλώνει και διευρύνεται. Φέτος, εκτός από τις καθιερωμένες λογοτεχνικές βραδιές, θα έχουμε ταινία,βίντεο, μουσική, χορό, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, καθώς και απρόσμενες συναντήσεις ποιητών με το κοινό στα στενά της Χώρας το Σάββατο το μεσημέρι στις 26 του μηνός. Ακόμη θα έχομε την ευκαιρία για τρεις ημέρες να γνωρίσουμε από κοντά πεζογράφους και ποιητές, υπογραφές και μεγάλα ονόματα, μαζί με όχι και τόσο γνωστούς αλλά εξίσου σημαντικούς δημιουργούς, που μας ξεναγούν στον κόσμο της γραφής τους.
Θα έρθουν από 6 διαφορετικές χώρες και θα ακουστούν πέντε διαφορετικές γλώσσες. Στα κείμενά τους δεν διαβάζουμε μόνο τους ίδιους τους συγγραφείς αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό.
Συμμετέχουν οι Γιώργος Αλβέρτης, Καλλιόπη Αναστασάκη, Αναστάσης Βιστωνίτης, Laura Garavaglia (Ιταλία), Δημήτρης Κανελλόπουλος, Λίλα Κονομάρα, Χριστίνα Λιναρδάκη, Χάρης Μαθιόπουλος, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Λάνα Μανδύλα, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Carol Sansour Παλαιστίνη), Νάντια Στυλιανού (Κύπρος), Nicola Verdan (Ελβετία) και Tais Zolotkovska (Ουκρανία).
Το φεστιβάλ οργανώνουν το περιοδικό (δε)κατα, ο Δήμος Τήνου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Μέγας Χορηγός το Υπουργείο Πολιτισμού. Χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών η Fast Ferries.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα - Δείτε αναλυτικά
Αρκετοί είναι εκείνοι που σταματούν στο σημείο και προσπαθούν να διακρίνουν το αρχαιολογικό εύρημα
Από το μεγάλο αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ στο Φεστιβάλ της άνοιξης μέχρι τη σύμπραξη του Λεωνίδα Καβάκου με τη Philarmonia Orchestra αλλά και τη επιστροφή του Juilliard String Quartet.
Ο φυσικαλισμός και η αντίθεση του με τον ιδεαλισμό
Βιωματικό εργαστήριο συντήρησης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού
Σχέδιο με χρηματοδότηση 22 εκατ. ευρώ, ψηφιακά εργαλεία και παρεμβάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους
Πώς ένας Έλληνας 3D artist πέρασε από τα τηλεοπτικά visuals και τα video games στο να σχεδιάσει ένα επίσημο σετ LEGO που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο
Ο καρδιολόγος, συνθέτης και συγγραφέας στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Καρδιά και Ποίηση», σε μια βραδιά όπου επιστήμη, μουσική και ποίηση ανέδειξαν την καρδιά ως βιολογικό και πολιτισμικό σύμβολο
Πώς επηρέασε ο Επίκουρος τη νεότερη σκέψη στην εποχή του Διαφωτισμού
«Σε 13 μέρες φέραμε εις πέρας όλη τη διαδικασία», ανέφερε η Λίνα Μενδώνη
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ hip hop κουλτούρας στην Ελλάδα επιστρέφει στην Τεχνόπολη
Με αφορμή την πρώτη της έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο «Από τις σκοποβολές στην ελευθερία» στο ΜΟΜus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άλεξ Μυλωνά, θυμόμαστε στιγμές από τη συναρπαστική ζωή της
Ένα πενθήμερο ταξίδι γεμάτο τέχνη και συναίσθημα
Το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Στρογγυλή και η ρωμαϊκή ύπαιθρος στην Ήπειρο
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue» που εγκαινιάζεται στις 20 Μαρτίου
Επιστήμονες και πολίτες συναντιούνται για να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση
Πότε θα ανακοινωθούν οι νικητές
Ο στόχος της φιλοσοφίας τους, τα έργα τους και η επιρροή τους
Τραγούδια, θέατρο και διάλογος για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.