- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Anora του Σον Μπέικερ οδεύει προς τα Όσκαρ
Ψηφίστηκε ως η καλύτερη ταινία του 2024 από το Σωματείο Σκηνοθετών και Παραγωγών των ΗΠΑ
Το «Anora» καλύτερη ταινία στο Σωματείο Σκηνοθετών και Παραγωγών των ΗΠΑ - Οδεύει προς τα Όσκαρ
Η ταινία «Anora» του σκηνοθέτη Σον Μπέικερ κέρδισε τα κορυφαία βραβεία τόσο του Σωματείου των Παραγωγών της Αμερικής (PGA) όσο και το αντίστοιχο των Σκηνοθετών (DGA) και φαίνεται να είναι φαβορί για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.
Σύμφωνα με τις στατιστικές του παρελθόντος, το γεγονός αυτό, είναι ένας σημαντικός δείκτης στα Όσκαρ τόσο για την κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας όσο και για την Καλύτερη Ταινία.
Η θριαμβευτική βραδιά ξεκίνησε με την 77η απονομή των βραβείων DGA στο Beverly Hilton, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου όπου ο Μπέικερ απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία «Anora». «Νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο που μπορώ να κάνω αυτό που ήθελα από τότε που ήμουν 5 χρονών», δήλωσε στο τέλος της τελετής, σύμφωνα με το Variety.
Αμέσως μετά, μετέβη στο Fairmont Century Plaza του Λος 'Αντζελες, στην 36η τελετή απονομής των βραβείων PGA όπου το «Anora», του χάρισε το βραβείο Darryl F. Zanuck. Τη νίκη μοιράστηκε μαζί με τους συνεργάτες του στην παραγωγή, 'Αλεξ Κόκο (Alex Coco) και Σαμάνθα Κουάν (Samantha Quan).
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σύμφωνα με το Deadline, λίγες ώρες νωρίτερα στα 30α ετήσια βραβεία Critics Choice, που πραγματοποιήθηκαν στη Σάντα Μόνικα, τo «Anora», απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.
«Είναι μεγάλη τιμή να αναγνωρίζομαι από τους συναδέλφους μου», δήλωσε ο Μπέικερ στη σκηνή των βραβείων DGA και ευχαρίστησε την ομάδα του, το καστ, το συνεργείο, την Neon, και το Σωματείο Σκηνοθετών πριν στραφεί στους συνεργάτες του, Κόκο και Κουάν. «Προφανώς σας βασάνισα και λυπάμαι πολύ», είπε. «Κατάφεραν να φέρουν εις πέρας μια ταινία 6 εκατομμυρίων δολαρίων γυρισμένη σε φιλμ στη Νέα Υόρκη το 2023, κάτι σχεδόν αδύνατο», πρόσθεσε.
Ο Μπέικερ έδωσε τα εύσημα στο καστ «που τα έδωσε όλα», ειδικά στην Μάικι Μάντισον η οποία συμπρωταγωνιστεί μαζί με τους Γιούρι Μπορίσοφ, Μαρκ Εϊντελστιν και Κάρεν Καραγκουλιάν. Υποδύεται μία χορεύτρια της Νέας Υόρκης που παντρεύεται τον γιο ενός Ρώσου ολιγάρχη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Η συνεργασία με τη [Μάντισον] άλλαξε τον τρόπο που θα σκηνοθετώ ηθοποιούς στο μέλλον, λόγω αυτών που έδωσε… [έχει] μια απίστευτη καριέρα μπροστά της», συμπλήρωσε.
Στα βραβεία PGA, ο Μπέικερ επί σκηνής υπογράμμισε μεταξύ άλλων για τους συνεργάτες του στην παραγωγή: «Τους είδα να λάμπουν. Να κάνουν θαύματα μέρα με τη μέρα. Ποτέ δεν μου είπαν όχι. Το κατάφεραν».
Τα Όσκαρ θα πραγματοποιηθούν στο Dolby Theatre του Λος 'Αντζελες στις 2 Μαρτίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.