- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο νόμος του Μέρφυ: Η μουσικοχορευτική κωμωδία της ζωής από τον Άγγελο Φραντζή
Ύστερα από τον θρίαμβο της «Ευτυχίας», ο σκηνοθέτης επιχειρεί ένα ακόμη τολμηρό βήμα
Κριτική για την ταινία Ο νόμος του Μέρφυ του Άγγελο Φραντζή. Πρωταγωνιστούν: Kάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Κουρής κ.ά.
Η Μαρία-Αλίκη είναι μια φέρελπις ηθοποιός που κυνηγάει τον ρόλο-λαχείο που θα την οδηγήσει στη μεγάλη καριέρα. Όμως κάθε φορά που φτάνει στην πηγή, όλο και κάτι συμβαίνει και αδυνατεί να πιει νερό. Ύστερα από μια ακόμη αποτυχημένη οντισιόν, παθαίνει ένα ατύχημα που την οδηγεί σε κώμα.
Ύστερα από τον θρίαμβο της «Ευτυχίας» ο Άγγελος Φραντζής επιχειρεί ένα ακόμη τολμηρό βήμα. Ο ικανότατος σκηνοθέτης, παρά τις δυσκολίες της παραγωγής (η ταινία δεν είναι μόνο ένα πειραγμένο ιλαροτραγικό μιούζικαλ σε μουσική και τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, αλλά και μια απαιτητική κατασκευή βασισμένη σε σκηνές-μονοπλάνα), καταφέρνει να «δέσει» τον καλλιτεχνικό πειραματισμό με την εμπορική διάσταση. Η ανισότητα στην αφήγηση αναπόφευκτα πλήττει τον ρυθμό παρακολούθησης μιας ιδιότυπης μαύρης κωμωδίας, καθώς ορισμένα επεισόδια (η ιστορία της influencer μακράν η πιο κωμική και εύστοχη ως προς τον κοινωνικό σχολιασμό της) έχουν μεγαλύτερη επιτυχία από κάποια άλλα. Αποτελεσματική η Κάτια Γκουλιώνη στον ρόλο της Μίκι (το σενάριο των Κατερίνα Μπέη - Κώστα Σαμαρά - Άγγελου Φραντζή ουσιαστικά καθρεφτίζει τον ρόλο της γυναίκας σε ένα διαρκές παιχνίδι απαιτήσεων, προσδοκιών και περίπλοκων διλημμάτων), που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα αέναο κώμα-μάθημα ζωής, στη διάρκεια του οποίου βιώνει διαφορετικές εκδοχές μιας ταραχώδους καθημερινότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτογραφία από το γυμναστήριο που έγινε viral
Ο Κρις Κάρτερ παρουσιάζει επιτέλους την εκδοχή που είχε αρχικά οραματιστεί
Για μια ακόμα φορά, η ζωή μοιάζει να αντιγράφει την Τέχνη
Το τολμηρό αντιπολεμικό αφήγημα του Κρίστοφερ Νόλαν – Από τις καλύτερες στιγμές του καλού κινηματογράφου
Είχε παίξει μαζί του στον Μπόρατ και μετά... πουθενά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Toy Story 5, με 252.640 εισιτήρια
Ντακότα Τζόνσον και Έλεν Μπέρστιν υποδύονται τη θρυλική ηθοποιό όπως την ξέρουμε αλλά και όπως δεν τη γνωρίσαμε ποτέ
Η τεράστια επιτυχία της «Οδύσσειας» ανοίγει τον δρόμο, αλλά το υπέρογκο κόστος παραμένει εμπόδιο
Τι αναφέρει η Έμιλι Γουίλσον για το φιλμ του Νόλαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.