- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το μυθιστόρημα του Αντώνη Σαμαράκη «Το Λάθος» γίνεται ταινία
Στις κινηματογραφικές αίθουσες 60 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος
Αντώνης Σαμαράκης: Το μυθιστόρημα «Το Λάθος» γίνεται ταινία - Στις κινηματογραφικές αίθουσες 60 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση
Το μυθιστόρημα του Αντώνη Σαμαράκη «Το Λάθος» γίνεται ταινία με την εταιρεία ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. να αναλαμβάνει την παραγωγή, σε σενάριο - σκηνοθεσία Θεόφιλου Παπαστυλιανού.
Τα περισσότερα εξωτερικά γυρίσματα για τη μεταφορά την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Αντώνη Σαμαράκη, πραγματοποιήθηκαν στη Ρίγα της Λετονίας τον Σεπτέμβριο, ενώ πλέον συνεχίζονται σε διάφορες τοποθεσίες της Αττικής και της Βοιωτίας. Τα γυρίσματα της ταινίας είναι προγραμματισμένα να ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου.
«Το Λάθος»: Το μυθιστόρημα του Αντώνη Σαμαράκη γίνεται ταινία
Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο David Dawson στον ρόλο του Ανακριτή. Συμπρωταγωνιστούν ο Arthur McBain στον ρόλο του Ύποπτου και ο Ralf Little στον ρόλο του Μάνατζερ. Επίσης συμμετέχουν ο David (που είδαμε στους «Peaky Blinders») και ο Ralf (που θυμόμαστε στo αγαπημένο «24 Hour Party People» του Michael Winterbottom ως τον μπασίστα των Joy Division, Peter Hook), καλλιτέχνες γνώριμοι στο βρετανικό κοινό από την παρουσία τους στο θέατρο και την τηλεόραση και ήταν υποψήφιοι για το σημαντικό θεατρικό βραβείο Laurence Olivier. Ο Arthur (συμμετείχε πρόσφατα στην ταινία «Napoleon» του Ridley Scott) είναι παράλληλα επιτυχημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημιουργός podcast (ανάμεσα σε άλλα και για τον Guardian). Τον ιδιαίτερο ρόλο της προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας στην ταινία ερμηνεύει η ηθοποιός και σκηνοθέτρια 'Αντζελα Μπρούσκου.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σε μία εποχή που η σκιά του φασισμού απλώνεται επικίνδυνα πάνω από την Ευρώπη, αλλά και σε μία νέα εποχή όπου όλα στροβιλίζονται γύρω από τη δύναμη της κινούμενης εικόνας, η ταινία «The Flaw»(«Το Λάθος») έρχεται, μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου, να καταγράψει, όπως το βιβλίο, τα ολέθρια δεινά του Ολοκληρωτισμού, αλλά και να δηλώσει την πίστη στον 'Ανθρωπο που ακόμη και την ύστατη στιγμή μπορεί να βρει το φως της ψυχής του μέσα στο σκοτάδι. Όπως προσθέτουν, δε, οι διοργανωτές, «το Λάθος» είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Σε μέρες που οι αξίες δοκιμάζονται, οι άνθρωποι στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο, η άνοδος του εθνικισμού είναι γεγονός, οι πόλεμοι έχουν ήδη διαστάσεις εφιάλτη και το μέλλον χαράζει ανησυχητικά αβέβαιο… Η καφκική ατμόσφαιρα του βιβλίου παίρνει πλέον σάρκα και οστά στην ταινία, η οποία γυρίζεται στην αγγλική γλώσσα, σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, ακριβώς γιατί η ιστορία που αφηγείται είναι διαχρονική και παγκόσμια. Στοιχεία από το παρελθόν βοηθούν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας και μιας αισθητικής που μπορεί να παραπέμπει στο παρόν ή ακόμα και στο μέλλον.
Το νέο-νουάρ αλληγορικό θρίλερ «The Flaw» («Το Λάθος»), θα συναντήσει το κοινό το 2025, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος του Αντώνη Σαμαράκη, το 1965.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλεν στο «Toy Story 5»
Η διάσημη ηθοποιός σχολιάζει το επεισόδιο και παίρνει θέση για το Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα
Ο ηθοποιός επιστρέφει σε θρίλερ επιβίωσης, έχοντας στο πλευρό του έναν εκπαιδευμένο σκύλο στα άγρια τοπία της Αλάσκας
Το κινηματογραφικό πείραμα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού για τη νέα του ταινία
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα προσωπικό φιλμ που υλοποιούσε επί δεκαετία
Η πρώτη προσέγγιση έγινε μετά την τεράστια επιτυχία του «Jaws» το 1975
Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Ιουλίου
Ο πιο καλτ Έλληνας σκηνοθέτης μιλάει στην ATHENS VOICE σε μια πλούσια αναδρομή στην καριέρα του
Η νέα ταινία εστιάζει στις αποκαλύψεις - Με τον Τζέρεμι Στρονγκ στον ρόλο του Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Η προτίμηση του έχει... ονοματεπώνυμο
Ενισχύει τον ελληνικό κινηματογράφο μέσω του προγράμματος 1,5% - Οι ταινίες που εγκρίθηκαν
Ο ηθοποιός θα παρουσιάσει «Το Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου όπου πρωταγωνιστεί
Η Νικόλ Κίντμαν σ' έναν ρόλο ζωής
Αυτό που στην αρχή μοιάζει σαν μια ενδιαφέρουσα μελέτη πάνω στο μεταφυσικό μεταμφιέζεται σε ένα μεγαλόσχημο και φλύαρο θρησκευτικό θρίλερ
Η παράσταση της Έμιλι Μπλαντ είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού της ταινίας.
Μια μελετημένη διασκευή μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με οξυδέρκεια που εντυπωσιάζει.
Η γοητεία του τσιγάρου στην οθόνη δεν είναι χημική αλλά τελετουργική
Ο ηθοποιός θέλει να καταγράψει την πορεία της θεραπείας του για να ευαισθητοποιήσει το κοινό
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.