- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«50 χρόνια συγγραφέας»: Διήμερο αφιέρωμα στον κινηματογραφικό Στίβεν Κινγκ στην Αθήνα
Ο «άρχοντας του τρόμου» στη μεγάλη οθόνη - Οι ταινίες που θα προβληθούν
50 χρόνια συγγραφέας Στίβεν Κινγκ: Διήμερο φεστιβάλ ταινιών που βασίστηκαν σε βιβλία του «βασιλιά του τρόμου» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και το Cine Άνεσις
Πενήντα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου συμπληρώνει ο Στίβεν Κινγκ, ένας από τους πλέον διάσημους και κριτικά αναγνωρισμένους συγγραφείς λογοτεχνίας τρόμου και φαντασίας των τελευταίων δεκαετιών.
Ήταν το 1974 όταν κυκλοφόρησε το «Κάρι» του Στίβεν Κινγκ, το ντεμπούτο ενός αστείρευτου συγγραφέα, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε 65 μυθιστορήματα και πάνω από 200 διηγήματα που έχουν σημειώσει πωλήσεις άνω των 400 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως.
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών από την πρώτη εμφάνιση του Στίβεν Κινγκ στα παγκόσμια γράμματα, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος και το Cine Άνεσις διοργανώνουν μια ξεχωριστή διήμερη κινηματογραφική εμπειρία, που θέτει στο επίκεντρο τον λογοτεχνικό «Βασιλιά του Τρόμου».
Στίβεν Κινγκ: Οι ταινίες του διήμερου κινηματογραφικού αφιερώματος
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν οι ταινίες:
Τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουορθ (Σάββατο 28/9, 21.45)
Η ταινία που αγαπήθηκε περισσότερο από όλες, με βαθμολογία 9.2/10 στο IMDb από 2.5 εκατομμύρια χρήστες
«Νεκρωταφίο Ζώων» (Κυριακή 29/9, 21.45)
Η καλτ ταινία της δεκαετίας του ’80 που στοίχειωσε μικρούς και μεγάλους
*Τιμή εισιτηρίου 7€
*Προπώληση εισιτηρίων online αλλά και στα ταμεία του σινεμά.
Αντίτυπα εμβληματικών βιβλίων του Stephen King θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ του σινεμά.
Λίγα λόγια για τον Στίβεν Κινγκ
O Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει πάνω από 65 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων.
Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Το Ινστιτούτο, The Outsider (Ο Ξένος), Εξύψωση, Ωραίες Κοιμωμένες (που έγραψε μαζί με τον γιο του, Owen King), Το παραμύθι, Κριστίν και Χόλι.
Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του και το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN.
Επίσης, τα The Outsider (Ο Ξένος) και Το Ινστιτούτο κατέκτησαν την πρώτη θέση στα βραβεία Goodreads Choice, στην κατηγορία μυστηρίου και θρίλερ το 2018 και το 2019, ενώ το Χόλι κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία τρόμου το 2023. Στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιο και το Μόνο αν μυρίζει αίμα το 2020.
Ο Στίβεν Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Το φινάλε του CineDoc προβλέπεται άχαστο
Ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.