- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι δημιουργοί του Fauda ετοιμάζουν ταινία για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου
Θα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα - Οι πρώτες πληροφορίες
Fauda: Οι δημιουργοί της δημοφιλούς ισραηλινής σειράς του Netflix ετοιμάζουν ταινία για τις επιθέσεις της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.
Νέα συνεργασία των Άβι Ισαχαρόφ και Λίορ Ραζ έρχεται προσεχώς στις οθόνες. Οι δημιουργοί της ισραηλινής σειράς Fauda, η οποία προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, επιλέχθηκαν από τη Leviathan Productions για να ετοιμάσουν το σενάριο της «7ης Οκτωβρίου», μιας μεγάλου μήκους ταινίας με θέμα τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον αμάχων στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Ταινία για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από τους δημιουργούς του Fauda
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Deadline, η ταινία για τις επιθέσεις των ενόπλων της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου θα εστιάζει στην ιστορία του Νόαμ Τιμπόν, απόστρατου στρατηγού του ισραηλινού στρατού, ο οποίος απασχόλησε τη διεθνή ειδησεογραφία όταν έσωσε μέλη της οικογένειάς του από τα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς, που είχαν εισβάλει στο κιμπούτς τους.
Ο Τιμπόν έσωσε από το μένος των επιτιθέμενων τον γιο του Αμίρ, δημοσιογράφο της Haaretz, τη σύζυγό του Μίρι, καθώς και τις κόρες τους, Γκάλια και Καρμέλ, τριών και ενός ετών αντίστοιχα.
Ο Μπεν Κόσγκροουβ θα είναι ο παραγωγός της ταινίας που θα εξιστορεί αυτό το επεισόδιο για λογαριασμό της Leviathan Productions, ενώ ο Νόαμ Τιμπόν και ο γιος του Αμίρ θα υπηρετήσουν ως σύμβουλοι του έργου.
«Όταν αντιμετώπισε τη φρίκη εκείνης της μοιραίας ημέρας, ο Νόαμ Τιμπόν αδιαφόρησε για τους κινδύνους προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του», δήλωσαν οι δημιουργοί του Fauda, Άβι Ισαχαρόφ και Λίορ Ραζ.
«Η συναρπαστική ιστορία του, η οποία ξεπερνά κάθε θρησκεία, χώρα ή σύγκρουση, αντικατοπτρίζει μοναδικά τις θυσίες που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για αυτούς που αγαπάμε. Είμαστε υπερήφανοι που θα συμβάλουμε στη διάδοση των πράξεων γενναιότητας του Νόαμ προσφέροντας ελπίδα και έμπνευση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».
Οι πολύνεκρες επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023
Ήταν 7 Οκτωβρίου του 2023 όταν ένοπλοι της Χαμάς, προερχόμενοι από την περιοχή της Γάζας, εξαπέλυσαν φονικές επιδρομές εντός των ισραηλινών συνόρων, σκοτώνοντας πάνω από 1.200 Ισραηλινούς, προτού επιστρέψουν πίσω στις βάσεις τους έχοντας ωστόσο πάρει μαζί τους πάνω από 240 Ισραηλινούς ομήρους.
Το μέγεθος του πλήγματος ήταν τέτοιο ώστε πολλοί να μιλούν για την «11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ», αλλά και για το φονικότερο πλήγμα που έχει σημειωθεί κατά Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα.
Έκτοτε η Λωρίδα της Γάζας έχει γίνει το πεδίο ενός καταστροφικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Άβι Ισαχαρόφ - Λίορ Ραζ και η παγκόσμια επιτυχία του Fauda
Ο Άβι Ισαχαρόφ και ο Λίορ Ραζ είναι περισσότερο γνωστοί για τη συνδημιουργία του επιτυχημένου τηλεοπτικού δράματος Fauda, το οποίο προβλήθηκε για τέσσερις σεζόν στο Netflix από το 2015.
Με πρωταγωνιστή τον Ραζ στον ρόλο του πράκτορα Ντορόν και αντλώντας από τις εμπειρίες του διδύμου στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, η σειρά εξετάζει τις ανθρώπινες ιστορίες και στα δύο πλευρά της σύγκρουσης Ισραήλ - Παλαιστίνης.
Κατά το διάστημα της προβολής του, το Fauda κέρδισε πολλές διακρίσεις ενώ προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση.
Σε συνέντευξή του νωρίτερα φέτος, ο Ισαχαρόφ είπε ότι όλη η δουλειά για την επόμενη σεζόν του Fauda έπρεπε να «πεταχτεί έξω» στον απόηχο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.
(Με πληροφορίες του Deadline)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Oι πρωταγωνιστές Μάικλ Κέιν και Γκλέντα Τζάκσον αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο
Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου 2025.
Θρίλερ που καθηλώνει με τον δυναμισμό του και συγκινεί με την αδυσώπητα σκληρή αλήθεια του.
Όταν ο Κρίστοφερ Νόλαν μεταφέρει στο σινεμά το πιο επιδραστικό κείμενο της δυτικής λογοτεχνίας
Από πού εμπνεύστηκαν οι αδερφοί Ντάφερ για να δημιουργήσουν την επιτυχημένη σειρά
Ο διάσημος σκηνοθέτης ανοίγει τον δρόμο για νέο κεφάλαιο στο κινηματογραφικό σύμπαν του Kill Bill
Η 90χρονη σταρ της υποκριτικής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καριέρα και την καθημερινότητά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.