- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κέβιν Κόστνερ καταχειροκροτήθηκε επί 10 λεπτά στις Κάννες: «Νιώθω ευλογημένος. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ»
Μετά το φινάλε του επικού γουέστερν «Horizon: An American Saga»
Κάννες: Χειροκροτούσαν επί δέκα λεπτά τον Κέβιν Κόστνερ στις Κάννες, μετά το φινάλε του «Horizon: An American Saga»
O Κέβιν Κόστνερ καταχειροκροτήθηκε Κάννες όπου προβλήθηκε, σε παγκόσμια πρεμιέρα αλλά εκτός συναγωνισμού, η νέα ταινία του «Horizon: An American Saga», στην οποία ο ίδιος είναι σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής, σεναριογράφος και παραγωγός.
Κέβιν Κόστνερ: Νιώθω ευλογημένος
Επί 10 ολόκληρα λεπτά το κοινό του επιφύλαξε ένα τεράστιο χειροκρότημα μετά το φινάλε της προβολής, με τον 69χρονο γοητευτικό σταρ έκπληκτο και βαθιά συγκινημένο, τόσο ώστε να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
«Δεν υπάρχει αυτό. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Νιώθω τόσο τυχερός. Νιώθω ευλογημένος», είπε με φωνή που έσπαγε από τη συγκίνηση μόλις πήρε στα χέρια του το μικρόφωνο, για να επιστρατεύσει αμέσως μετά το χιούμορ του, προκειμένου να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, λέγοντας: «Συγγνώμη που χρειάστηκε να χειροκροτάτε τόση ώρα μέχρι να καταλάβω πως πρέπει να μιλήσω».
Ο γνωστός σκηνοθέτης έζησε την δεύτερη πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας του, μετά τον θρίαμβο της θρυλικής ταινίας «Χορεύοντας με τους Λύκους», που του χάρισε, το 1991, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.
Ο ίδιος εμπνεύστηκε, υλοποίησε και χρηματοδότησε το έργο
Το πρότζεκτ αυτό εξάλλου δεν αποτελεί μία ακόμη ταινία για τον ίδιο αλλά για ένα μεγάλο στοίχημα ζωής, ένα δημιούργημα το οποίο ο ίδιος εμπνεύστηκε, υλοποίησε αλλά και χρηματοδότησε αδρά. «Εγώ το έκανα. Δεν είναι πια δικό μου, είναι δικό σας» τόνισε απευθυνόμενος στο κοινό της πρεμιέρας, για να προσθέσει αμέσως μετά με νόημα: «Νομίζω ότι οι ταινίες δεν αφορούν τα Σαββατοκύριακα που βγαίνουν. Αφορούν τη ζωή τους και πόσες φορές είσαι διατεθειμένος να τη μοιραστείς. Και ελπίζω πως εσείς θα την μοιραστείτε αυτήν την ταινία με τους αγαπημένους σας, με τα παιδιά σας».
Τη στιγμή μάλιστα που αναφερόταν στα παιδιά των άλλων ο ίδιος είχε την μεγάλη χαρά να συνοδεύεται από πέντε από τα επτά συνολικά παιδιά του, γεγονός που του έδωσε, προφανώς, τεράστια χαρά, δεδομένου μάλιστα ότι η προσωπική του ζωή πέρασε μια μεγάλη κρίση μετά το πρόσφατο, δύσκολο διαζύγιό του.
Kevin Costner kisses his #Horizon leading ladies on the cheek during the film’s standing ovation at Cannes Film Festival. pic.twitter.com/flgPH3yfgN
— Variety (@Variety) May 19, 2024
Horizon: An American Saga: Ένα επικό γουέστερν
Η ταινία, η οποία αποτελεί την επιστροφή του Κέβιν Κόστνερ στην καρέκλα του σκηνοθέτη από το «Open Range» του 2003, είναι ένα επικό γουέστερν, βασισμένο σε μια ιδέα που ο ίδιος επεξεργαζόταν για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, που εξιστορεί την επέκταση της αμερικανικής Δύσης πριν και μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο (1861-1865) μεταξύ των ιθαγενών Αμερικανών που είδαν τα εδάφη τους να αποικίζονται και εκείνων που ήταν αποφασισμένοι να εγκατασταθούν εκεί, μερικές φορές με οποιοδήποτε κόστος.
Το «Horizon: An American Saga», στο οποίο παίζουν επίσης οι Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον ,Τζίνα Μαλόουν, Ντάνι Χιούστον, Μάικλ Ρούκερ, Γουίλ Πάτον κ.ά., ολοκληρώνεται σε τέσσερα διαφορετικά μέρη, με το πρώτο να έχει προγραμματιστεί να βγει στους κινηματογράφους στις 28 Ιουνίου και το δεύτερο στις 16 Αυγούστου, ενώ τα δύο επόμενο βρίσκονται ακόμη σε φάση δημιουργίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Χρυσός Αλέξανδρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Το φινάλε του CineDoc προβλέπεται άχαστο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.