Κινηματογραφος

Bob Marley: One Love: Ο θρύλος της reggae και της Τζαμάικα

Το φιλμ δεν προσφέρει κάποιο νέο στοιχείο γύρω από τη ζωή του Bob Marley

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 904
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bob Marley: One Love
Bob Marley: One Love

Bob Marley: One Love: Κριτική για την ταινία του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν, με πρωταγωνιστές τους Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ, Λασάνα Λιντς, Τζέιμς Νόρτον

Η ιστορία του Μπομπ Μάρλεϊ μέσα από τη σχέση με τη γυναίκα του, καθώς και την ανάγκη του να εκφραστεί ελεύθερα μέσω των πολιτικοποιημένων τραγουδιών του.

Δίχως ουσιαστικό ενδιαφέρον για την προσωπικότητα και κυρίως τη μουσική ιδιοφυία που αποτελούσε ο Μάρλεϊ, το φιλμ δεν προσφέρει κάποιο νέο στοιχείο γύρω από τη ζωή του θρύλου της reggae μουσικής. Η δημιουργία του Γκριν είναι αποσπασματική και βασίζεται εξ ολοκλήρου στη δυνατή μεταμόρφωση του ηθοποιού Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ σε ένα αέρινο και τραγικό Μάρλεϊ. Τα πρώτα δύσκολα χρόνια στη φτωχική Τζαμάικα και η κατάρα του «λευκού πατέρα», η ανάδειξη του ξεχωριστού μουσικού ταλέντου, τα χρόνια της καταξίωσης και το τραγικό τέλος του μουσικού, παραθέτονται με το στιλ μιας κοινότυπης βιογραφίας που ακολουθεί τη λογική ενός βίντεο κλιπ μεγάλης διάρκειας. Καλογυρισμένο μεν αλλά κουραστικό, ειδικά από τη μέση και ύστερα που αρχίζει να επαναλαμβάνεται δίχως καμιά προσπάθεια να ξεφύγει από τα τετριμμένα.

BOB MARLEY: ONE LOVE - official trailer (greek subs)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ