Κινηματογραφος

Ο Eric Idle των Monty Python ακόμη εργάζεται για να τα βγάλει πέρα

Τι δηλώνει ο 80χρονος κωμικός για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Eric Idle των Monty Python ακόμη εργάζεται για να τα βγάλει πέρα
© ΕΡΑ / NINA PROMMER

Ο δημιουργός του «Spamalot» αποκάλυψε ότι πούλησε το σπίτι του πέρυσι και ότι ο κωμικός θίασος «Monty Python» που ίδρυσε το 1969 «είναι μια καταστροφή»

Ο σταρ των «Monty Python», Eric Idle, δήλωσε ότι συνεχίζει να εργάζεται μέχρι τα 80 του για οικονομικούς λόγους.

Ο Eric Idle των Monty Python ακόμη εργάζεται για να τα βγάλει πέρα
Οι Monty Python, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin and Terry Jones © ΕΡΑ / DANIEL LEAL-OLIVAS

Ο Eric Idle αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του

Ο κωμικός ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του ως Sir Robin (ο όχι και τόσο γενναίος όσο ο Sir Lancelot) στη ταινία «Monty Python and the Holy Grail» και για πολλούς άλλους χαρακτήρες στις ταινίες και τις σειρές του διάσημου βρετανικού θιάσου «Monty Python's Flying Circus», αποκάλυψε ότι πούλησε το σπίτι του πέρυσι.

Monty Python - "Not Dead Yet" Scene (HD)

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο X, ο Idle είπε επίσης: «Δεν ξέρω γιατί οι άνθρωποι πάντα υποθέτουν ότι είμαστε πλούσιοι. Οι Monty Python είναι μια καταστροφή. Το Spamalot έβγαλε χρήματα πριν από 20 χρόνια. Πρέπει να δουλέψω για τα προς το ζην. Δεν είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία».

Ο Eric Idle δημιούργησε το μεσαιωνικό μιούζικαλ «Spamalot», το οποίο κέρδισε το βραβείο Tony καλύτερου μιούζικαλ μετά από μια πολύ καλή πορεία στο Μπρόντγουεϊ. Εμφανίστηκε επίσης στο «Shrek the Third» (2007) και στο «Monty Python Live (Mostly)» μαζί με κάποιους πρώην Pythons το 2014.

Broadway Center Stage: Monty Python’s Spamalot

Κατοικώντας τις τελευταίες δεκαετίες στο Λος Άντζελες, ο Idle ευχαρίστησε επίσης τους οπαδούς του για τα καλά λόγια και την ενθάρρυνση. «Σημαίνει πολλά για μένα», πρόσθεσε ο ηθοποιός. Φαινόταν επίσης έκπληκτος από το μικρό μέγεθος των περιουσιών τους μετά την επιτυχία των Pythons. «Ότι έχουμε καταφέρει το οφείλουμε στους Pythons και ποτέ δεν περίμενα ότι σε αυτή την ηλικία τα εισοδήματά μας θα στέρευαν τόσο εύκολα», έγραψε ο Idle.

Όταν ρωτήθηκε αν ένα ντοκιμαντέρ του Netflix θα μπορούσε να βοηθήσει, είπε «γα** τα ντοκιμαντέρ και την εταιρεία streaming». Ο Idle είπε επίσης: «Είμαι καλά. Είμαι αρραβωνιασμένος και γράφω. Είναι αυτό που κάνω και μου αρέσει περισσότερο. Το να δημιουργώ ένα νέο σόου. Κάτι που μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό. Το κάνω από το 1963. Έχω μάθει πολλά. Αλλά τότε είχα μερικούς σπουδαίους μέντορες».

Eric Idle - "Always Look On The Bright Side Of Life" - STEREO HQ

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Idle είπε ότι επέζησε από καρκίνο του παγκρέατος αφού έλαβε μια σπάνια έγκαιρη διάγνωση και εμφανίστηκε στο celebrity σόου «The Masked Singer» στις ΗΠΑ. Μαζί με τον John Cleese, πρωταγωνιστή των Fawlty Towers, τον Graham Chapman, τον Terry Gilliam σκηνοθέτη του «Fear and Loathing In Las Vegas», τον Terry Jones και τον ταξιδιωτικό συγγραφέα Sir Michael Palin, ο Idle ίδρυσε τους «Monty Python» το 1969. Ο Chapman πέθανε το 1989 από καρκίνο των αμυγδαλών σε ηλικία 48 ετών και ο Jones πέθανε το 2020 σε ηλικία 77 ετών από μια σπάνια μορφή άνοιας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ