Κινηματογραφος

Πέθανε ο Μπένεντικτ Φιτζέραλντ: Συν-σεναριογράφος της ταινίας «Τα Πάθη του Χριστού»

Το βιβλικό έπος παραμένει η ανεξάρτητη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Μπένεντικτ Φιτζέραλντ, συν-σεναριογράφος της ταινίας του Μελ Γκίμπσον, «Τα Πάθη του Χριστού» - Η πορεία του στον κινηματογράφο.
Πλάνο της ταινίας «Τα Πάθη του Χριστού». Δεξιά ο σεναριογράφος Μπένεντικτ Φιτζέραλντ © Icon Distribution | Nancy Morgan Ritter

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Μπένεντικτ Φιτζέραλντ, συν-σεναριογράφος της ταινίας του Μελ Γκίμπσον, «Τα Πάθη του Χριστού» - Η πορεία του στον κινηματογράφο.

Ο Μπένεντικτ Φιτζέραλντ, συν-σεναριογράφος της ταινίας «Τα Πάθη του Χριστού», πέθανε στις 17 Ιανουαρίου στη Μαρσάλα της Σικελίας μετά από μακρά ασθένεια, όπως ανέφερε στο Variety η ξαδέλφη του, Νάνσυ Ρίτερ. Ήταν 74 ετών.

Ο Φιτζέραλντ συνέγραψε το 2004 το σενάριο της ταινίας «Τα Πάθη του Χριστού» μαζί με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Μελ Γκίμπσον. Το βιβλικό έπος παραμένει η ανεξάρτητη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

The Passion of the Christ - HD (Trailer)

Μπένεντικτ Φιτζέραλντ: Η πορεία του στον κινηματογράφο

Ο Φιτζέραλντ πέτυχε την καταξίωση μέσα από την προσαρμογή του σεναρίου του μυθιστορήματος της Φλάνερι O' Κόνορ, «Σοφό αίμα»,  το οποίο έγραψε μαζί με τον αδελφό του Μάικλ. Ο Μάικλ και η Κάθι Φιτζέραλντ παρήγαγαν την ταινία σε σκηνοθεσία Τζον Χιούστον, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Μπραντ Ντούριφ, Χάρι Ντιν Στάντον και Νεντ Μπίτι.

Το «Σοφό αίμα» σηματοδότησε την αρχή των πολλών λογοτεχνικών προσαρμογών του Φιτζέραλντ, συμπεριλαμβανομένου του «Ζέλντα»του 1993 με τη Νατάσα Ρίτσαρντσον και τον Τίμοθι Χάτον, καθώς και της «Καρδιάς του Σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ, με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς.

Έγραψε την τηλεοπτική μεταφορά του «Εν ψυχρώ» του Τρούμαν Καπότε και του «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ, με πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Στιούαρτ στον ρόλο του λοχαγού Έιχαμπ. Και οι δύο σειρές ήταν υποψήφιες για αρκετά βραβεία Emmy.

Γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1949 στη Νέα Υόρκη, ο Φιτζέραλντ ήταν το δεύτερο παιδί της Σάλι Φιτζέραλντ, γνωστής για την επιμέλεια έκδοσης της επιστολογραφίας της Φλάνερι O' Κόνορ και του Ρόμπερτ Φιτζέραλντ, ποιητή και μεταφραστή του οποίου οι μεταφράσεις σε έργα του Ομήρου, του Σοφοκλή και του Βιργιλίου θεωρούνται άρτιες μέχρι σήμερα.

Αν και μεγάλωσε στην Ιταλία, ο Φιτζέραλντ φοίτησε σε οικοτροφείο στο Ρόουντ Άιλαντ και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1972. Παντρεύτηκε την Κάρεν Μέισον το 1991.

Την απώλεια του Μπένεντικτ Φιτζέραλντ θρηνούν η σύζυγός του, οι κόρες του Ευγενία, Έλενα και Ολυμπία, τα τρία εγγόνια του, καθώς και τα πέντε αδέλφια του.

(Με πληροφορίες του Variety)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ