Κινηματογραφος

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ανοίγει την πόρτα σε νέα συνεργασία με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Η δήλωση - έκπληξη και οι πιθανότητες να επιστέψει στη μεγάλη οθόνη ο σπουδαίος ηθοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάρτιν Σκορσέζε: Θέλει νέα κινηματογραφική συνεργασία με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις - Η δήλωση στα βραβεία κριτικών - Οι κοινές επιτυχίες τους.
Στην πιθανότητα νέας συνεργασίας του με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις αναφέρθηκε ο Μάρτιν Σκορσέζε © EPA/ Alessandro Bianchi

Μάρτιν Σκορσέζε: Θέλει νέα κινηματογραφική συνεργασία με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις - Η δήλωση στα βραβεία κριτικών - Οι κοινές επιτυχίες τους.

Στον κόσμο της υποκριτικής, η συνταξιοδότηση δεν είναι ποτέ τόσο οριστικός όρος όσο σε άλλα επαγγέλματα, με τον Μάρτιν Σκορσέζε να τρέφει ελπίδες να παρασύρει έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς από την αυτοεξορία.

Μάρτιν Σκορσέζε: Θέλει νέα κινηματογραφική συνεργασία με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις - Η δήλωση στα βραβεία κριτικών - Οι κοινές επιτυχίες τους.
Ντάνιελ Ντέι Λιούις και Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο οσκαρικό «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» © EPA/ANSA/Mario Tursi

Στο παρελθόν, ο 66χρονος Ντάνιελ Ντέι Λιούις είχε απομακρυνθεί από τις κάμερες για μια πενταετία προτού επιστρέψει συνεργαζόμενος με τον Σκορσέζε στις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» το 2002.

Gangs of New York (2002) Official Trailer - Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio Movie HD

Η ταινία σηματοδότησε τη δεύτερη συνεργασία τους μετά το «Χρόνια της αθωότητας» του 1993, αλλά ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία δουλέψουν ξανά μαζί πριν ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ανακοινώσει για άλλη μια φορά τις προθέσεις του να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο, με την επιφύλαξη ότι η δημόσια αποχώρησή του το 2017 θα ήταν μόνιμη.

The Age of Innocence (1993) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Από τότε, ο ηθοποιός έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αν και είναι λογικό ότι τουλάχιστον ένας σκηνοθέτης, εταιρεία παραγωγής ή στούντιο έχει δοκιμάσει να δελεάσει τον τρεις φορές βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό πίσω στο πλατό.

Αν κάποιος μπορεί να το κάνει, τότε ο Σκορσέζε θα είχε σίγουρα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες από τους περισσότερους, με τον σκηνοθέτη να ανοίγει την πόρτα στην πιθανότητα.

Martin Scorsese teases another film with Daniel Day-Lewis

Σκορσέζε για Ντάνιελ Ντέι Λιούις: «Ίσως υπάρχει χρόνος»

Ο Ντέι Λιούις θα έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στα Βραβεία Εθνικού Συμβουλίου Κριτικής, παρουσιάζοντας τον Μάρτιν Σκορσέζε προτού τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού».

Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ο Σκορσέζε είπε για τον Ντέι Λιούις: «Κάναμε δύο ταινίες μαζί και είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής μου», προτού δηλώσει ότι «ίσως υπάρχει χρόνος για μία ακόμη».

Ο Ντέι Λιούις δεν έδειξε καμία διάθεση να επιστρέψει στην υποκριτική σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της άτυπης συνταξιοδότησής του, αλλά δεδομένης της εγγύτητάς του με τον Σκορσέζε, υπάρχει πάντα η μικρή πιθανότητα να καταλήξει να εμφανιστεί σε μια τρίτη από τις παραγωγές του.

(Με πληροφορίες του Far Out Magazine)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ