- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μάρτιν Σκορσέζε ανοίγει την πόρτα σε νέα συνεργασία με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις
Η δήλωση - έκπληξη και οι πιθανότητες να επιστέψει στη μεγάλη οθόνη ο σπουδαίος ηθοποιός
Μάρτιν Σκορσέζε: Θέλει νέα κινηματογραφική συνεργασία με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις - Η δήλωση στα βραβεία κριτικών - Οι κοινές επιτυχίες τους.
Στον κόσμο της υποκριτικής, η συνταξιοδότηση δεν είναι ποτέ τόσο οριστικός όρος όσο σε άλλα επαγγέλματα, με τον Μάρτιν Σκορσέζε να τρέφει ελπίδες να παρασύρει έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς από την αυτοεξορία.
Στο παρελθόν, ο 66χρονος Ντάνιελ Ντέι Λιούις είχε απομακρυνθεί από τις κάμερες για μια πενταετία προτού επιστρέψει συνεργαζόμενος με τον Σκορσέζε στις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» το 2002.
Η ταινία σηματοδότησε τη δεύτερη συνεργασία τους μετά το «Χρόνια της αθωότητας» του 1993, αλλά ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία δουλέψουν ξανά μαζί πριν ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ανακοινώσει για άλλη μια φορά τις προθέσεις του να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο, με την επιφύλαξη ότι η δημόσια αποχώρησή του το 2017 θα ήταν μόνιμη.
Από τότε, ο ηθοποιός έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αν και είναι λογικό ότι τουλάχιστον ένας σκηνοθέτης, εταιρεία παραγωγής ή στούντιο έχει δοκιμάσει να δελεάσει τον τρεις φορές βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό πίσω στο πλατό.
Αν κάποιος μπορεί να το κάνει, τότε ο Σκορσέζε θα είχε σίγουρα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες από τους περισσότερους, με τον σκηνοθέτη να ανοίγει την πόρτα στην πιθανότητα.
Σκορσέζε για Ντάνιελ Ντέι Λιούις: «Ίσως υπάρχει χρόνος»
Ο Ντέι Λιούις θα έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στα Βραβεία Εθνικού Συμβουλίου Κριτικής, παρουσιάζοντας τον Μάρτιν Σκορσέζε προτού τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού».
Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ο Σκορσέζε είπε για τον Ντέι Λιούις: «Κάναμε δύο ταινίες μαζί και είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής μου», προτού δηλώσει ότι «ίσως υπάρχει χρόνος για μία ακόμη».
Martin Scorsese teases doing one more film with Daniel Day-Lewis.
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) January 12, 2024
“We did 2 films together and it’s one of the greatest experiences of my life… maybe there’s time for one more.”
(Source: @NextBestPicture) pic.twitter.com/Pkc5FPXXWp
Ο Ντέι Λιούις δεν έδειξε καμία διάθεση να επιστρέψει στην υποκριτική σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της άτυπης συνταξιοδότησής του, αλλά δεδομένης της εγγύτητάς του με τον Σκορσέζε, υπάρχει πάντα η μικρή πιθανότητα να καταλήξει να εμφανιστεί σε μια τρίτη από τις παραγωγές του.
(Με πληροφορίες του Far Out Magazine)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Αέρας Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας
Το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου με τη μοναδική ερμηνεία του Ντίνου Ηλιόπουλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.