- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Cine Paris είναι το καλύτερο θερινό σινεμά του κόσμου σύμφωνα με το Time Out
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
Το περιοδικό Time Out δημοσίευσε τη λίστα με τα 100 καλύτερα σινεμά παγκοσμίως, τοποθετώντας το Cine Paris, που διαχειρίζεται το Cinobo, στην 29η θέση της γενικής κατάταξης και στην 1η θέση στην κατηγορία των θερινών σινεμά.
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως. Το περιοδικό Time Out μόλις δημοσίευσε τη λίστα με τα 100 καλύτερα σινεμά παγκοσμίως, τοποθετώντας το Cine Paris, που διαχειρίζεται το Cinobo, στην 29η θέση της γενικής κατάταξης και στην 1η θέση στην κατηγορία των θερινών σινεμά.
Το Cine Paris είναι το καλύτερο θερινό σινεμά του κόσμου σύμφωνα με το Time Out
Συγκεκριμένα, το περιοδικό αναφέρει: ''Cine Paris: Ο κινηματογράφος με τα πιο εντυπωσιακά «φώτα αίθουσας» στον κόσμο! Οι προβολές στο Cine Paris έχουν ως φόντο τον φωτισμένο Παρθενώνα. Με ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του 1920, αυτή η θερινή αίθουσα ιδρύθηκε αρχικά από έναν Έλληνα κομμωτή που είχε ζήσει στο Παρίσι, και απέκτησε τη σημερινή της μορφή τη δεκαετία του 1960. Σήμερα, το πρόγραμμα επιμελείται η ελληνική streaming πλατφόρμα Cinobo και περιλαμβάνει ένα μείγμα από ελληνικά και διεθνή κλασικά έργα, καθώς και σύγχρονες ταινίες''.
Πράγματι, η αγαπημένη κινηματογραφική ταράτσα της Πλάκας που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής, επαναλειτούργησε το 2024 από το Cinobo, και κατάφερε να γίνει παγκόσμιο viral από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας του εποχής.
Την άνοιξη του 2026, το Cine Paris θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετά την επαναλειτουργία του, με καθημερινές προβολές και ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει από κλασικά αριστουργήματα και ταινίες του παρελθόντος, μέχρι νέες κυκλοφορίες και μοναδικά αφιερώματα. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα!
Λίγες πληροφορίες για το Cine Paris
Το Cine Paris βρίσκεται στην ταράτσα του χαρακτηρισμένου ως νεότερου μνημείου κτιρίου του Stelios Philanthropic Foundation της οδού Κυδαθηναίων 22, που διαθέτει μία από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας. Το Cinobo ανέλαβε την επαναλειτουργία του ιστορικού θερινού σινεμά, και τον Μάιο του 2024 παρέδωσε το Cine Paris πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και πλέον μερικώς προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.
Στόχος της ομάδας του Cinobo ήταν να παραμείνει πιστή στην παράδοση και το ύφος των κλασικών χαρακτηριστικών καλοκαιρινών κινηματογράφων που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Το brand και design επιμελήθηκε το MB STUDIO του Μίλτου Μπότη, την αρχιτεκτονική πρόταση το γραφείο SpatialArchitecture + Design των Βασιλίνα Καούρη και Μάρω Κρούσκα και τη μελέτη φωτισμού ο Γιώργος Τέλλος και η εταιρία του Lighting Art. Το σινεμά εξοπλίστηκε με σύγχρονη μηχανή προβολής υψηλών προδιαγραφών, περιμετρικά ηχεία για Dolby 7.1 ήχο, καθώς και με νέα οθόνη για τις βέλτιστες συνθήκες προβολής, με τον σχεδιασμό και την υποστήριξη του Χρήστου Γαρταγάνη. Τις φυτεύσεις και την επιμέλεια του πρασίνου έκανε η εταιρεία Λιανάκης Horticulture.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γκέοργκι Ουνκόφσκι σκηνοθετεί ένα φιλμ ζόρικης ενηλικίωσης
Ο άθλος του Οδυσσέα συμπυκνώνεται σε 60 μόλις δευτερόλεπτα
Η ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία έχει προκαλέσει διχασμό
Τον ρόλο του νεαρού Σταλόνε αναλαμβάνει ο Άντονι Ιπολίτο
«Ο κινηματογράφος ίσως έφτασε στο απόγειό του με αυτό το επικό μπλοκμπάστερ» - Βαθμολογία 96% στο Rotten Tomatoes
Μεταφέρεται για τον Φεβρουάριο του 2028 η πρεμιέρα
19 χρόνια animation με καλεσμένους-έκπληξη και μοναδικές προβολές
Την πληροφορία γνωστοποίησε ο επί χρόνια εκπρόσωπός του, Φίλιπ Γκρεντζ
Τι είπε ο γνωστός σκηνοθέτης για τον συνάδελφό του
Πενήντα ταινίες που γυρίστηκαν ταυτόχρονα και είναι όλες τους σπουδαίες: Πώς έγινε αυτό;
Ο Κρίστοφερ Νόλαν μετατρέπει το ομηρικό έπος σε μια ιστορία τραύματος, ενοχής και ηθικής αποκατάστασης
Περιπλάνηση στους δρόμους του Παρισιού με τη Φανί Αρντάν
Κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 28 Αυγούστου - Με Μισέλ Μόναχαν και Άνταμ Σκοτ
Το κινηματογραφικό έπος έρχεται στις αίθουσες με μηνύματα για θριαμβευτική πορεία στο box office
Η δυστοπική περιπέτεια επιβίωσης έρχεται στους κινηματογράφους στις 28 Αυγούστου
Γιατί η συζήτηση γύρω από το casting της Οδύσσειας λέει περισσότερα για εμάς παρά για τον Όμηρο
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες τον Δεκέμβριο.
Το θρυλικό franchise τρόμου αναβιώνει με βάση το αυθεντικό σενάριο του Γουές Κρέιβεν
Ο δισεκατομμυριούχος που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.