Κινηματογραφος

Ο φίλος μου το ρομπότ: Ένα τρυφερό και σινεφιλικό animation

Βραβείο καλύτερης ταινίας animation μεγάλου μήκους

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 899
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο φίλος μου το ρομπότ: βραβείο καλύτερης ταινίας animation μεγάλου μήκους

Ο φίλος μου το ρομπότ: Κριτική για την ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πάμπλο Μπέργκερ, μοντάζ ο Φερνάντο Φράνκο και μουσική του Αλφόνσο ντε Βιλαλόνγκ

Ο Dog είναι ένας μοναχικός σκύλος που ζει στο Ιστ Βίλατζ του Μανχάταν και βλέπει με θλίψη τα γειτονικά ζευγάρια να έχουν μια γεμάτη συντροφικότητα ζωή. Ένα βράδυ που τρώει για πολλοστή φορά μόνος στο διαμέρισμά του τα αγαπημένα του μακαρόνια, βλέπει μια τηλεοπτική διαφήμιση που δίνει τη λύση για όσους αισθάνονται και κυρίως για όσους είναι μόνοι.

Στο ισπανογαλλικό animation, η Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’80 κατοικείται αποκλειστικά από ζώα που συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι. Με σαφείς υπαινιγμούς για την αστική αποξένωση, έντονα σημάδια μιας ζωής αποκλεισμένης στους τέσσερις τοίχους, αλλά και με φάρο την ελπίδα που χαρίζει ένα ρομπότ που μαγεύεται από τις δυνατότητες που προσφέρει η μεγαλούπολη (σινεμά, λούνα παρκ, εκδρομές κ.λπ.), το μινιμαλιστικό και φτιαγμένο από τα πιο απλά υλικά animation που δεν έχει διαλόγους, αποτελεί μια ωδή στη φιλία και στη χαρά της ζωής.

Βραβείο καλύτερης ταινίας animation μεγάλου μήκους στα Ευρωπαϊκά βραβεία κινηματογράφου 2023.

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ (Robot Dreams) - trailer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ