Κινηματογραφος

Στο στοιχείο τους: Η Pixar και τα στοιχεία της αληθινής ζωής

Κριτική για την ταινία του Πίτερ Σον

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 876
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥΣ (Elemental)

Κριτική για την ταινία «Στο στοιχείο τους (Elemental)» του Πίτερ Σον με τις φωνές των τους Τζόελ Ένγκερτον, Κιντέσα Σουίντελ, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ

Η φωτιά, το νερό, η γη και ο αέρας ζουν όλοι μαζί στην Πόλη των Στοιχείων. Η Φλόγα είναι μια εκρηκτική και δυναμική κοπέλα που θα γνωρίσει έναν αστείο και χαλαρό τύπο, τον Νηρέα. Θα γίνουν φίλοι παρά τις αντίξοες συνθήκες που τους χωρίζουν και θα αρχίζουν να βλέπουν με διαφορετικό μάτι τη μέχρι τότε προβλέψιμη ζωή τους.

Το τελευταίο φιλμ της Pixar που έκανε επίσημη πρεμιέρα στην τελετή λήξης του πρόσφατου φεστιβάλ των Καννών είναι φτιαγμένο από τα γνώριμα συστατικά του πολύχρωμου σύμπαντός της, τα οποία χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν μια φρέσκια και γεμάτη συμβολισμούς ιστορία γύρω από τους διαχωρισμούς που καταδικάζουν τη σύγχρονη ανθρωπότητα στον ρατσισμό και το φυλετικό μίσος. Ο τρόπος με τον οποίο η Φλόγα και ο Νηρέας επιχειρούν να ξεπεράσουν τις αντικειμενικές δυσκολίες που συναντούν (η πρώτη κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να… σβήσει στη γεμάτη νερά γειτονιά του Νηρέα, όπως κι εκείνος βρίσκεται ένα βήμα πριν να εξατμιστεί κάθε φορά που μπαίνει σε φλογερό μαγαζί του πατέρα της) προσφέρει μερικές σπάνιες σκηνές ανθολογίας, τις οποίες αναμένουμε πλέον σε κάθε δημιουργία της Pixar. Κωμωδία και δράμα αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά στην ελεύθερη διασκευή μιας απαγορευμένης αγάπης τύπου «Ρωμαίου και Ιουλιέτας», με τη κεντρική ιδέα του σεναρίου να περιγράφει μια απέραντα συγκινητική σχέση πατέρα και κόρης πέρα από το θέμα συμβατότητας των Φλόγα και Νηρέα που φοβούνται να… αγγιχτούν!

 

ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥΣ (Elemental) - official trailer (μεταγλ)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ