- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει και ανοίγει το Φεστιβάλ των Καννών με τη νέα του ταινία
Θα πρωταγωνιστήσει στο ιστορικό δράμα «Jeanne du Barry»
Τζόνι Ντεπ: Επιστρέφει και ανοίγει το Φεστιβάλ των Καννών με τη νέα του ταινία - Θα πρωταγωνιστήσει στο ιστορικό δράμα «Jeanne du Barry»
Με το ιστορικό δράμα «Jeanne du Barry» και πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του Λουδοβίκου XV θα ξεκινήσει το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Σύμφωνα με το φεστιβάλ η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την Τρίτη 16 Μαΐου στην ιστορική αίθουσα του Grand Théâtre Lumière, μετά την τελετή έναρξης και την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει και στις γαλλικές αίθουσες.
Στον συμπρωταγωνιστικό ρόλο είναι η Μαϊγουέν Λε Μπεσκό (Maïwenn), σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος της ταινίας, μαζί με τον Τεντί Λουσί-Μοντέστ. Είναι η έκτη σκηνοθετική της προσπάθεια, μετά το επιτυχημένο της ντεμπούτο το 2011 στις Κάννες, με το βραβευμένο «Polisse».
Η ταινία εποχής αφηγείται την ταραχώδη σχέση του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου XV και της ερωμένης του, Μαντάμ Ζαν ντυ Μπαρί. Η σχέση τους προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο ειδικά όταν η Ζαν έφτασε στην Αυλή των Βερσαλλιών. Ο Λουδοβίκος ο 15ος, γνωστός και ως «ο αγαπητός», βασίλευσε για 59 χρόνια, τα περισσότερα στην ιστορία της Γαλλίας μετά τον Λουδοβίκο ΙΔ' της Γαλλίας. Όμως, υπήρξε αντιδημοφιλής βασιλιάς αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά και ασέβεια.
Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του Ντεπ στην υποκριτική μετά τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ. Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα το Variety, ότι ο χολιγουντιανός ηθοποιός πριν από την έναρξη των γυρισμάτων μιλούσε ελάχιστα γαλλικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.