- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόνι Ντεπ: Η πρώτη εικόνα του ως Λουδοβίκος ΙΕ' από τη νέα του ταινία
Η πρώτη ταινία του μετά τη δικαστική νίκη επί της Άμπερ Χερντ
Ο Τζόνι Ντεπ θα υποδυθεί τον αμφιλεγόμενο Λουδοβίκο ΙΕ' στην πρώτη ταινία του μετά τη δικαστική νίκη επί της Άμπερ Χερντ.
Η γαλλική «Why Not Productions» παρουσίασε μια πρώτη teaser εικόνα του Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΕ'. Η εταιρεία παραγωγής των Rust And Bone and A Prophet, «Why Not», επιβεβαίωσε επίσης ότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 26 Ιουλίου και θα κρατήσουν 11 εβδομάδες, με τοποθεσίες όπως οι Βερσαλλίες και άλλα κάστρα στην περιοχή του Παρισιού.
Το φιλόδοξο δράμα είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από τη ζωή της Ζαν ντι Μπαρρύ, της τελευταίας βασιλικής ερωμένης του Λουδοβίκου ΙΕ' στην Αυλή της Βερσαλίας, μετά την Μαντάμ ντε Πομπαντούρ.
Γεννημένη σε συνθήκες φτώχειας, είναι μια νεαρή γυναίκα της εργατικής τάξης που διψά για πολιτισμό και απόλαυση και χρησιμοποιεί την εξυπνάδα και τη γοητεία της για να ανέβει ένα προς ένα τα σκαλιά της κοινωνικής σκάλας.
Γίνεται η αγαπημένη σύντροφος του Λουδοβίκου ΙΕ'. Χωρίς να γνωρίζει την ιδιότητά της ως εταίρα, ανακτά την όρεξή του για ζωή χάρη στη σχέση τους. Ερωτεύονται παράφορα. Ενάντια σε κάθε ευπρέπεια και εθιμοτυπία, η Ιωάννα μετακομίζει στις Βερσαλλίες, όπου η άφιξή της σκανδαλίζει την αυλή.
Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud, Noémie Lvovsky, Pascal Greggory και India Hair.
Η εταιρεία Why Not των Pascal Caucheteux και Grégoire Sorlat έχει αναλάβει την παραγωγή, ενώ οι IN2 και France Télévisions συμμετέχουν επίσης ως παραγωγοί.
Το γαλλόφωνο δράμα εποχής ήταν ένα ενδιαφέρον πακέτο στις Κάννες τον Μάιο για τη γαλλική εταιρεία πωλήσεων Wild Bunch International. Η Le Pacte αναλαμβάνει τη γαλλική διανομή.
Το Jeanne du Barry είναι η έκτη μεγάλου μήκους ταινία της Maïwenn και η πιο φιλόδοξη παραγωγή της μέχρι σήμερα, μετά το Polisse που κέρδισε το βραβείο της επιτροπής στις Κάννες το 2011, το My King, για το οποίο η Emmanuelle Bercot κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στις Κάννες το 2015, και το ημι-αυτοβιογραφικό έργο DNA, το οποίο βραβεύτηκε με την ειδική ετικέτα 2020 των Καννών.
Εκτός από τη σκηνοθεσία και τη συμπρωταγωνίστρια, η Maïwenn έγραψε επίσης το σενάριο μαζί με τον Teddy Lussi-Modeste.
Στο βασικό συνεργείο περιλαμβάνονται ο κινηματογραφιστής Laurent Dailland, ο σχεδιαστής παραγωγής Angelo Zamparutti, ο σχεδιαστής κοστουμιών Yurgen Doering, ο John Nollet στο σχεδιασμό των μαλλιών, ο Tom Pécheux στο μακιγιάζ και ο Nicolas Provost στον ήχο. Ο Stephen Warbeck συνθέτει την πρωτότυπη μουσική.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Μια δυναμική ιστορία ενηλικίωσης και αυτοδιάθεσης - Έρχεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποχωρίστηκε και επίσημα το επώνυμο της διάσημης οικογένειας
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματικό άξονα το «Φωτίζοντας τον διάλογο»
Καλεσμένος στο podcast IMO με τη Μισέλ Ομπάμα και τον Κρεγκ Ρόμπινσον ο θρυλικός σκηνοθέτης
Η νέα προβολή θα περιλαμβάνει σκηνές που παρέμεναν άφαντες για πάνω από εξήντα χρόνια
Η ερωτική σχέση δυο ανθρώπων με μηδενική ορατότητα στον δημόσιο χώρο
Ο ηθοποιός έγινε γνωστός και από το Emily in Paris, όπου υποδυόταν τον Louis de Léon, τον CEO του κολοσσού της μόδας JVMA
Πότε θα κυκλοφορήσει η πέμπτη ταινία του επιτυχημένου animated franchise
Ιδιότυπη δραμεντί που σε αρκετά σημεία γίνεται συγκινητική
Ένα φλύαρο έργο χωρίς πρωτοτυπίες
Κάποια λίγα σκετς βγάζουν αρκετό γέλιο, όμως τα περισσότερα έχουν προβλέψιμη πλοκή
Ο Κέιν Πάρσονς ποντάρει στην αινιγματική πλοκή και τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες αντί των αναμενόμενων jump scares
Από τις αφηγήσεις των κατοίκων μέχρι την ιστορία της περιοχής, ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο ατμόσφαιρα και ευαισθησία
Kαθώς η τρίτη σεζόν του Euphoria έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις
Μιλήσαμε μαζί του για την ταινία, την ποίηση, τη φιλοσοφία, την εκπαίδευση και την απρόσμενη είσοδό του στον κινηματογράφο.
Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης κατέκτησε τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του
Φέτος, το ισπανικό φιλμ «The Black Ball» απέσπασε αποθέωση διάρκειας περίπου 20 λεπτών
Η Γιούρι βραβεύτηκε για την εμφάνισή της στη χιλιανή ταινία «La Perra»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.