Κινηματογραφος

Ο Τζόνι Ντεπ θα σκηνοθετήσει ταινία για τον διάσημο Ιταλό ζωγράφο Αμεντέο Μοντιλιάνι - Παραγωγός ο Αλ Πατσίνο

Επιστροφή στη σκηνοθεσία μετά από 25 χρόνια και το «The Brave» με τον Μάρλον Μπράντο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζόνι Ντεπ: Μερικοί λόγοι που ο Johnny Depp άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στα κορίτσια, παρότι προβληματικός και αντιστάρ.
Τζόνι Ντεπ / © EPA/STEPHANIE PILICK EPA/STEPHANIE PILICK

Ταινία για τον Αμεντέο Μοντιλιάνι, που πέθανε σε ηλικία 35 ετών θα είναι η πρώτη σκηνοθεσία του Ντεπ και θα είναι ο παραγωγός της ταινίας μαζί με τον Αλ Πατσίνο.

Ο Τζόνι Ντεπ θα σκηνοθετήσει μια βιογραφική ταινία για τον Αμεντέο Μοντιλιάνι, τον διάσημο Ιταλό ζωγράφο που πέθανε σε συνθήκες φτώχειας το 1920, αλλά στη συνέχεια έγινε διάσημος για τους πίνακές του με γυμνά πρόσωπα και άκρα.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Ντεπ θα είναι επίσης παραγωγός της ταινίας μαζί με τον ηθοποιό Al Pacino, ο οποίος προσπάθησε και απέτυχε να κάνει πραγματικότητα μια βιογραφία του Μοντιλιάνι σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε τη δεκαετία του 1980. Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το καστ, αλλά καθώς ο Μοντιλιάνι πέθανε σε ηλικία 35 ετών είναι απίθανο κάποιος από τους δύο ηθοποιούς να υποδυθεί τον καλλιτέχνη.

Η ταινία θα διασκευαστεί από το θεατρικό έργο του Dennis McIntyre Μοντιλιάνι, το οποίο έκανε πρεμιέρα το 1979: διαδραματίζεται το 1916 κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου στη ζωή του καλλιτέχνη και πρωταγωνιστούν οι συνάδελφοι καλλιτέχνες Maurice Utrillo και Chaïm Soutine, καθώς και η ποιήτρια Beatrice Hastings που ήταν ερωμένη (και μοντέλο) του Μοντιλιάνι εκείνη την εποχή. Θα είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ντεπ ως σκηνοθέτης, 25 χρόνια μετά το γουέστερν "The Brave" του 1995, στο οποίο πρωταγωνίστησε δίπλα στον Marlon Brando.

Ο Ντεπ δήλωσε: "Το έπος της ζωής του κ. Μοντιλιάνι είναι ένα έπος που είναι απίστευτη τιμή για μένα να το μεταφέρω στην οθόνη ... Ήταν μια ζωή με μεγάλες δυσκολίες, αλλά τελικά με θρίαμβο - μια καθολικά ανθρώπινη ιστορία με την οποία όλοι οι θεατές μπορούν να ταυτιστούν".

Η παραγωγή της ταινίας γίνεται από τον ευρωπαϊκό βραχίονα της εταιρείας παραγωγής Infinitum Nihil του Ντεπ, και ακολουθεί την «δουλειά» του Ντεπ ως Λουδοβίκος XV στην ταινία Jeanne du Barry, μια βιογραφία σε σκηνοθεσία της Maïwenn, καθώς ο Ντεπ επιδιώκει να επιστρέψει στις κινηματογραφικές δουλειές μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης δυσφήμισης μεταξύ αυτού και της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ