Κινηματογραφος

Κριντ ΙΙΙ: Πρωταθλητής εναντίον αουτσάιντερ

Κριτική για την ταινία του Μάικλ Μπι Τζόρνταν

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 861
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριντ ΙΙΙ (Creed III)

Κριτική για την ταινία «Κριντ ΙΙΙ (Creed III)» του Μάικλ Μπι Τζόρνταν με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Μπι Τζόρνταν, Τζόναθαν Μέιτζορς, Τέσα Τόμσον, Μίλα Ντέιβις-Κεντ

Ο Άντονις Κριντ έχοντας αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση απολαμβάνει τις χαρές της οικογενειακής ζωής. Όμως ένας παλιός φίλος από το σκοτεινό παρελθόν του επιστρέφει για να του θυμίσει ότι υπάρχουν χρέη που ακόμη παραμένουν ανεξόφλητα.

Από την πρώτη στιγμή που το franchise του «Ρόκι» πέρασε στη σύγχρονη εποχή με οδηγό τον γιο του Απόλο Κριντ, το στοίχημα είχε κερδηθεί για τους παραγωγούς. Ειδικά το πρώτο φιλμ «Κριντ: Η γέννηση ενός θρύλου» που σκηνοθέτησε ο Ράιαν Κούγκλερ το 2015 ήταν μια εξαιρετική επανασύσταση του μύθου του Ρόκι στη νέα γενιά κι ένα εμπνευσμένο σχόλιο για τη σημερινή Αμερική. Στο δεύτερο «Κριντ» που είχε σκηνοθετήσει ο Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ η έμπνευση ερχόταν από το «Ρόκι ΙΙΙ» και το αντίπαλο δέος του Ντράγκο, ενώ το νέο φιλμ έχει πάλι αναφορές στο παρελθόν αλλά χωρίς τη σκιά του Μπαλμπόα αυτήν τη φορά. Ο Ντέιμιαν που ήταν κάποτε κολλητός του Άντονις, βγαίνει από τη φυλακή μετά από 18 χρόνια και ζητάει από τον παλιό του φίλο να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιο είναι αυτό; Να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ. Δεν το λες ακριβώς πρωτότυπο το σενάριο αλλά έχει τις στιγμές του. Ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν φυσικά φορά και πάλι τα γάντια του Άντονις, όμως για πρώτη φορά αναλαμβάνει χρέη σκηνοθέτη. Το κάνει αποτελεσματικά και μάλιστα με μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες πάνω στο κομμάτι της τελικής μονομαχίας, με την «απομόνωση» των δύο πυγμάχων και τη δυναμική χορογραφία. Όμως η γνωστή σεναριακή συνταγή τηρείται ευλαβικά και χωρίς περαιτέρω εκπλήξεις, με την έμφαση να δίνεται στη συναισθηματική πρωτίστως προσπάθεια του Άντονις να ξεπεράσει τα λάθη και τις τύψεις του παρελθόντος.

CREED III | Official Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ