Κινηματογραφος

Πέθανε ο διάσημος παραγωγός του Χόλιγουντ Έντουαρντ Ρ. Πρέσμαν

Γύρισε μεταξύ άλλων τα«Wall Street» και «American Psycho»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο παραγωγός Εντ Πρεσμαν
Ο Έντουαρντ Πρεσμαν με τον Όλιβερ Στόουν © ΙMDB

Πέθανε ο διάσημος παραγωγός του Χόλιγουντ, Έντουαρντ Ρ. Πρέσμαν - Οι ταινίες του

Ο ανεξάρτητος παραγωγός Έντουαρντ Ρ. Πρέσμαν, ο οποίος προώθησε περισσότερες από 90 ταινίες, όπως οι «Wall Street», «Badlands», «American Psycho» και «Κόναν ο Βάρβαρος», πέθανε την Τρίτη στο Λος Άντζελες σε ηλικία 79 ετών.

Ο  παραγωγός είχε ένα εντυπωσιακό ιστορικό στην ανακάλυψη νέων ταλέντων, έχοντας συνεργαστεί με μια σειρά από αξιόλογους σκηνοθέτες, όπως οι Όλιβερ Στόουν, Βέρνερ Χέρτζογκ, Κάθριν Μπίγκελοου, Βέρνερ Φασμπίντερ, Μπράιαν Ντε Πάλμα και Τέρενς Μάλικ.  Μαζί με τον Στόουν συμπαρήγαγαν το θρίλερ της Μπίγκελοου, «Blue Steel», με πρωταγωνίστρια την Τζέιμι Λι Κέρτις. Στα γυρίσματα της ταινίας του «The Crow» σκοτώθηκε ο μοναχογιός του Μπρους Λι το 1993.

Ο Πρεσμαν παρήγαγε τις πρώτες ταινίες του Ντε Πάλμα «Sisters» και «Phantom of the Paradise», καθώς και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μάλικ «Badlands» με τους Μάρτιν Σιν και Σίσι Σπέισεκ.

Ήταν από τους πρώτους παραγωγούς που διασκεύασαν κόμικς, όπως το «Conan the Barbarian» και το «The Crow», καθώς και ταινίες βασισμένες σε βιντεοπαιχνίδια και παιχνίδια, ίδρυσε επίσης την ContentFilm με τον John Schmidt για να επικεντρωθεί στην ψηφιακή παραγωγή.

Ανάμεσα στις πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις του ήταν το Chevalier Des Arts et Lettres από τη γαλλική κυβέρνηση, το IFP Gotham Award για το επίτευγμα της ζωής του και αφιερώματα στο National Film Theatre του Λονδίνου, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, στα Pacific Film Archives και στο Cinematek της Ακαδημίας Μουσικής του Μπρούκλιν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ