Κινηματογραφος

Οι πρωταγωνιστές του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» μηνύουν την Paramount για παιδική κακοποίηση

Τι αναφέρει η αγωγή της Ολίβια Χάσεϊ και του Λέοναρντ Γουάιτινγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Φράνκο Τζεφιρέλι, η Ολιβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ στα γυρίσματα της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»
Ο Φράνκο Τζεφιρέλι, η Ολιβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ στα γυρίσματα της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» © Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ κατηγορούν την Paramount για εκμετάλλευση ανηλίκων

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του 1968 υπέβαλλαν μήνυση για τη γυμνή σκηνή που γύρισαν όταν ήταν ανήλικοι.

Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ ήταν μικρότεροι των 18 ετών όταν συμμετείχαν στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι. Οι δύο ηθοποιοί υποστηρίζουν πως ο σκηνοθέτης τους είχε υποσχεθεί πως δεν θα χρειαστεί να γυρίσουν γυμνοί σκηνές και πως αντ’ αυτού, θα υπάρχει ύφασμα στο χρώμα του δέρματος στα επίμαχα σημεία.

Στη συνέχεια, όμως, όπως λένε, υπήρξε πίεση να γυρίσουν τις γυμνές σκηνές αλλιώς «θα ήταν μια αποτυχία». Την περίοδο των γυρισμάτων η Χάσεϊ ήταν 15 ετών και ο Γουάιτινγκ 16.

Παράλληλα, στην αγωγή τους κάνουν λόγο για ψυχική οδύνη και συναισθηματική δυσφορία, ενώ υποστηρίζουν πως έχασαν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Η αποζημίωση υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό που τους είπαν και αυτό που τελικά έκαναν ήταν δύο διαφορετικά πράγματα. Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16 τους, ως ηθοποιοί ακολούθησαν τις οδηγίες του και πίστεψαν πως δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη τους. Ο Φράνκο ήταν ο φίλος τους και ειλικρινά, στην ηλικία των 16, τι να κάνουν; Δεν υπήρχαν επιλογές. Τότε δεν υπήρχε #MeToo», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ των δύο ηθοποιών, Τόνι Μαρινότσι.

Σε συνέντευξή της, το 2018, η Ολιβια Χάσεϊ είχε αναφέρει: «Μου άρεσε που υποδύθηκα την Ιουλιέτα. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το PR, ήταν πραγματικά κουραστικό».

Η Paramount δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση μετά την αγωγή των δύο ηθοποιών.

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ