Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Δεν είσαι η μητέρα μου (You are not my mother)

Με το βλέμμα στο Χάλογουιν

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 851
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριτική ταινίας: Δεν είσαι η μητέρα μου (You are not my mother)

Κριτική για την ταινία «Δεν είσαι η μητέρα μου (You are not my mother)», σε σκηνοθεσία Κέιτ Νόλαν, με πρωταγωνιστές τους Χέιζελ Ντούπε, Κάρολιν Μπράκεν, Τζόρνταν Τζόουνς

Λίγες μέρες πριν από την γιορτή του Χάλογουιν σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας, η μητέρα της μαθήτριας Λυκείου Σαρ εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Το επόμενο βράδυ η εξαφανισμένη επιστρέφει στο σπίτι της χωρίς να δίνει μια λογική εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη.

Είναι προφανής η πρόθεση της σκηνοθέτριας να κατασκευάσει ένα ατμοσφαιρικό φιλμ τρόμου όπου το μεταφυσικό στοιχείο ορίζει τη δράση. Μέχρι ενός βαθμού τα καταφέρνει: το πρώτο μέρος είναι υπαινικτικό και αρκούντως τρομακτικό με μια εναρκτήρια σεκάνς που «λέει» αλλά η προσπάθεια καταλήγει στο κενό όταν επιχειρείται να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα της ιστορίας. Φοκλορικές ιστορίες για νεράιδες και πλάσματα του κάτω κόσμου συναντιούνται με οικογενειακά τραύματα και νύξεις περί διαφορετικότητας και κοινωνικού στιγματισμού. Τα έχουμε ξαναδεί και μάλιστα σε πιο πειστικές μεταφορές από το ιρλανδικό φιλμ τρόμου της Κέιτ Νόλαν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ