- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Κουέντιν Ταραντίνο θα είναι η τελευταία του
Ο δημιουργός κλείνει έναν κύκλο 30 χρόνων
Κουέντιν Ταραντίνο: Η επιβεβαίωση για το τέλος της πορείας του ως σκηνοθέτης - Η 10η και τελευταία ταινία του
«Ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω την παρουσία μου», είπε ο Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) σε συνέντευξή του στο CNN, επιβεβαιώνοντας ότι η επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει θα είναι και η τελευταία του.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο ξεκίνησε τη σκηνοθετική του καριέρα στη μεγάλη οθόνη με το Reservoir Dogs του 1992 και πιο πρόσφατα βρέθηκε στο «τιμόνι» της ταινίας Once Upon a Time in Hollywood του 2019. Έχει κερδίσει δύο Όσκαρ σεναρίου: για το Pulp Fiction του 1994 και το Django Unchained του 2012, τα οποία σκηνοθέτησε και τα δύο. Οι υπόλοιπες σκηνοθετικά αυτόνομες ταινίες του είναι οι: Jackie Brown (1997), Kill Bill: Volume 1 (2003), Kill Bill: Volume 2 (2004), Inglourious Basterds (2009) και The Hateful Eight (2015).
Στη συνέντευξή του ο Κουέντιν Ταραντίνο είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει να δουλεύει με μειωμένη απόδοση, εξηγώντας: «Δεν θέλω να γίνω αυτός ο ηλικιωμένος που δεν έχει επαφή όταν, ήδη, νιώθω λίγο σαν γέρος εκτός επαφής, όταν πρόκειται για τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή». Ωστόσο, ο σκηνοθέτης είπε ότι ακόμα δεν γνωρίζει ποια θα είναι η 10η και τελευταία ταινία που θα σκηνοθετήσει γιατί, όπως είπε, «δεν βιάζομαι πολύ να κάνω την τελευταία μου ταινία».
«Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω καν τι είναι μια ταινία - είναι κάτι που παίζει στο Netflix; Είναι κάτι που παίζει στο Amazon και οι άνθρωποι τη βλέπουν στον καναπέ; Αυτό είναι ταινία;» αναρωτήθηκε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.