Κινηματογραφος

Ο Quentin Tarantino διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Kanye West για την ταινία «Django Unchained»

Η απάντηση που έδωσε ο σκηνοθέτης στον Jimmy Kimmel για όσα υποστηρίζει ο πολυεκατομμυριούχος ράπερ

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Quentin Tarantino
© EPA/ETTORE FERRARI

Ο ισχυρισμός του Kanye West για την ταινία «Django Unchained» και η απάντηση από τον σκηνοθέτη Quentin Tarantino.

Ο Quentin Tarantino απέρριψε τον ισχυρισμό του Kanye West ότι ο Tarantino και ο πρωταγωνιστής του Django Unchained, Jamie Foxx, «πήραν την ιδέα» για την ταινία του 2012 από τον ίδιο τον West.

Ο West, ο οποίος άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Ye το 2021 είπε στην εκπομπή Piers Morgan Uncensored ότι είχε μια παρόμοια ιδέα όταν αρχικά σχεδίαζε το μουσικό βίντεο για το τραγούδι του «Gold Digger» του 2005, στο οποίο συμμετέχει ο Foxx. Στη συνέχεια το πρότεινε στον Tarantino ο οποίος το μετέτρεψε στη γνωστή ταινία υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ.

Kanye West On Piers Morgan - Quentin Tarantino And Jamie Fox ''Stole'' His Idea For Django! #shorts
Kanye West - Gold Digger ft. Jamie Foxx

Ο Ye κυκλοφόρησε το επίσημο μουσικό βίντεο το 2009, το οποίο δείχνει τον Foxx και τον Ye να χορεύουν με διάφορα μοντέλα pin-up.

Το τελικό βίντεο μοιάζει ελάχιστα με το Django Unchained, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον διάσημο ράπερ να ισχυριστεί ότι η πλοκή της ταινίας ήταν δική του ιδέα.

Ο Tarantino εμφανίστηκε στη βραδινή εκπομπή «Jimmy Kimmel Live» την Πέμπτη με τον Kimmel να τον ρωτάει: «Ο Kanye West είπε ότι αυτός ήταν που είχε την ιδέα για το Django Unchained. Είπε ότι όταν έφτιαχνε το βίντεο του Gold Digger με τον Jamie Foxx, σας το έκανε πάσα ως βίντεο και μετά κάνατε την ταινία. Υπάρχει αλήθεια σε αυτό;»

Ο Tarantino απάντησε «Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στο ότι ο Kanye West σκέφτηκε την ιδέα του Django και μετά μου το πρότεινε, και εγώ με την σειρά μου είπα “Ουάου, αυτή είναι μια πραγματικά υπέροχη ιδέα. Ας πάρω την ιδέα του Kanye και ας φτιάξω το Django Unchained. Αυτό ποτέ δεν συνέβη».

» Είχα την ιδέα για το Django πριν τον γνωρίσω. Ο Kanye ήθελε να κάνει μια γιγάντια κινηματογραφική εκδοχή του The College Dropout (το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του Ye) με τον τρόπο που έκανε το άλμπουμ. Ήθελε να βάλει μεγάλους σκηνοθέτες να γυρίσουν διαφορετικά κομμάτια από το άλμπουμ και στη συνέχεια να το κυκλοφορήσει ως μία γιγάντια ταινία. Όχι απλά ένα βίντεο, τίποτα τόσο απλοϊκό όσο τα βίντεο. Ήθελε ταινίες, ταινίες βασισμένες σε κάθε ένα από τα διαφορετικά κομμάτια του άλμπουμ», πρόσθεσε ο Tarantino.

» Το χρησιμοποιήσαμε ως δικαιολογία για να συναντηθούμε και έτσι γνωριστήκαμε, περάσαμε πολύ καλά. Και είχε μια ιδέα για ένα βίντεο. Νομίζω ότι ήταν για το βίντεο του Gold Digger όπου θα υποδύονταν ένα σκλάβο. Και η όλη φάση ήταν η αφήγηση του σκλάβου όπου είναι σκλάβος και τραγουδάει το Gold Digger. Και ήταν πολύ αστείο. Ήταν μια πραγματικά, πολύ αστεία ιδέα», είπε ο Tarantino».

Σε αυτό το σημείο ο Kimmel παρενέβη: «Ήταν ένα αστείο βίντεο με σκλάβους, εννοώ…»

Ο Tarantino απάντησε αμέσως: «Υποτίθεται ότι θα ήταν ειρωνικό. Και θα ήταν σαν ένα τεράστιο μιούζικαλ. Θέλω να πω, δεν σκεφτόταν τα έξοδα στο ρόλο του σκλάβου ντυμένος με κουρέλια, κάνοντας τα πάντα. Και αυτός ήταν ένας λόγος που δεν έγινε. Αλλά μακάρι να το είχε κάνει. Ακούστηκε πολύ ωραίο. Τέλος πάντων, σε αυτό αναφέρεται».

Quentin Tarantino on Kanye Saying Django Was His Idea, Perfect Movies & His Best Audience Member

Ο Ye έχει δημιουργήσει ακόμη περισσότερο ντόρο γύρω από το όνομά του τις τελευταίες εβδομάδες μετά από ανάρτηση αντισημιτικών δηλώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του να υποστεί περιορισμούς τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram. Τα ξεσπάσματά του αντιμετωπίστηκαν με σφοδρή κριτική από πολλές εβραϊκές οργανώσεις.

Όταν του δόθηκε η ευκαιρία να δικαιολογηθεί για τις πρόσφατες ενέργειές του στην εκπομπή του Piers Morgan, ο Ye είπε «Θέλω απλώς να δώσω σε κάθε Εβραίο μια μεγάλη αγκαλιά. Επίσης, ζηλεύω τον εβραϊκό λαό. Ζηλεύω πώς δεν κάνουν έκτρωση στα παιδιά τους, ζηλεύω πώς δεν πυροβολούν ο ένας τον άλλον στους δρόμους και μετά κάνουν ραπ γι' αυτό»

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε επίσης ότι, αν είχε διατυπώσει τις αναρτήσεις του στα social media με πιο ευαίσθητο τρόπο, «τότε δεν θα ήμασταν εδώ αυτή τη στιγμή», αναφερόμενος στη ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη.

Kanye West
© EPA/ETIENNE LAURENT

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ