Κινηματογραφος

Σέλι Ντιβάλ, η πρωταγωνίστρια της «Λάμψης» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

Η ηθοποιός είχε υποφέρει μετά τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας του Κιούμπρικ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σέλεϊ Ντιβάλ
Η Σέλι Ντιβάλ με τον Τζακ Νίκολσον © The Producer Circle Company

H Σέλι Ντιβάλ πρωταγωνίστρια της «Λάμψης» επιστρέφει στο σινεμά.

H Σέλι Ντιβάλ - η θρυλική ηρωίδα της «Λάμψης» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Ολιβ στον «Popeye» και μούσα του Ρόμπερτ Ολτμαν, το παράξενο κορίτσι των 70s με το βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για το «3 Women» του Ρόμπερτ Ολτμαν και τη μικρή χαρακτηριστική εμφάνιση στο «Νευρικό Εραστή», είχε αποσυρθεί από τη δημοσιότητα από το 2002.  Η Ντίβαλ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το «The Forest Hills», σε σκηνοθεσία του Σκοτ Γκολντμπεργκ. 

ed0eadab34ba27c1c8c792d19f849691

Στο τέλος των γυρισμάτων, η Σέλι Ντιβάλ ήταν σκιά τους εαυτού εκείνης της όλο αυτοπεποίθησης γυναίκας, που χόρευε στο Studio 54 και λάτρευε να φτιάχνει τη δική της μόδα. Αποχαιρετώντας τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, με τη λήξη της ταινίας, που υπήρξε η προσωπική της κόλαση, του έκανε δώρο μια συσκευασία με τα μαλλιά της που είχε χάσει από το άγχος όλους αυτούς τους μήνες

«Ήταν μια εποχή αφόρητη», έχει ομολογήσει σε συνέντευξη της μετα την Λάμψη και την τρελή επιτυχία της ταινίας, η Ντιβάλ. «Ο χαρακτήρας του Τζακ Νίκολσον έπρεπε να είναι τρελός, επικίνδυνος και θυμωμένος όλη την ώρα. Και ο δικός μου χαρακτήρας επέβαλλε να κλαίω, να είμαι έντρομη και να ουρλιάζω 12 ώρες την ημέρα, κάθε ημέρα, για εννέα μήνες συνεχόμενους και έξι εργάσιμες την εβδομάδα», δήλωσε. Η εχθρότητα που έβγαλε ο Κιούμπρικ προς τη Ντιβάλ, θεωρήθηκε πρωτοφανής σε χολιγουντιανά γυρίσματα που τα συνδικάτα επιβάλλουν όρους. 

Χρόνια αργότερα η κόρη του Κιούμπρικ στήριξε την Ντιβάλ. «Θεωρώ πως της αξίζει πολύ περισσότερος σεβασμός», δήλωνε η Βίβιαν Κιούμπρικ. Παράλληλα αγωνίστηκε για να της εξασφαλίσει μια στοιχειώδη ασφάλεια υγείας μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου των Αμερικανών ηθοποιών του σινεμά και να την προστατέψει από το απάνθρωπο σύστημα του Χόλιγουντ, όπως το χαρακτήριζε. 

Το 2016 βρέθηκε στο σόου του περιβόητου τηλέ – σταρ Δρ. Phil στην οποία φαινόταν πως έπασχε από ψυχική ασθένεια. Εκεί η Ντιβάλ εμφανίστηκε να λέει ότι ο Ρόμπιν Γουίλιαμς (με τον οποίο είχε παίξει μαζί στο «Popeye») είναι ζωντανός, πως την καταδιώκει ο Σερίφης του Νότινγχαμ (από τον «Ρομπέν των Δασών») ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

The Shining: Stanley and Shelley

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ