- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τιμ Μπάρτον γυρίζει την πλάτη στη Disney: «Δεν θα συνεργαστώ ξανά μαζί τους»
Ο λόγος της απόφασης του σκηνοθέτη
Ο Τιμ Μπάρτον μεταφέρει το ταλέντο του στη μικρή οθόνη με τη νέα σειρά του Netflix «Wednesday», που επαναπροσδιορίζει την «Οικογένεια Άνταμς» εστιάζοντας στην κόρη, Wednesday, την οποία υποδύεται η Τζένα Ορτέγκα.
Ενόψει της πρεμιέρας της σειράς τον επόμενο μήνα, ο Τιμ Μπάρτον σε συνέντευξή του στο «Deadline» αναφέρθηκε στη μακρά σχέση του με τη Disney και γιατί είναι αβέβαιος εάν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το στούντιο, από το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του για πρώτη φορά ως animator.
«Έχει γίνει πολύ ομογενοποιημένο, πολύ ενοποιημένο. Υπάρχει λιγότερος χώρος για διαφορετικά είδη πραγμάτων» είπε για το στούντιο της Disney και την εστίασή του στις ταινίες και σειρές της Marvel και στο «Star Wars».
Στην πραγματικότητα, ο Τιμ Μπάρτον είπε ότι δεν επιθυμεί να ενταχθεί στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.
«Μπορώ να αντιμετωπίσω μόνο ένα σύμπαν» είπε. «Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω ένα πολυσύμπαν» σημείωσε και ανέφερε την εμπειρία του από το ριμέικ του 2019 «Dumbo» που πιθανότατα τερμάτισε τις μέρες του στη Disney.
«Η ιστορία μου είναι ότι ξεκίνησα εκεί. Προσλήφθηκα και απολύθηκα πολλές φορές σε όλη την καριέρα μου από εκεί» είπε ο Μπάρτον.
«Νομίζω ότι οι μέρες μου με τη Ντίσνεϊ έχουν τελειώσει, συνειδητοποίησα ότι ήμουν ο Ντάμπο, ότι δούλευα σε αυτό το φρικτό μεγάλο τσίρκο και έπρεπε να δραπετεύσω» εξήγησε. «Αυτή η ταινία είναι αρκετά αυτοβιογραφική σε ένα ορισμένο επίπεδο» πρόσθεσε.
Ο Μπάρτον έχει γυρίσει πολλές εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες για το στούντιο, όπως οι «Alice in Wonderland» και το κλασικό καλτ «Ed Wood», με πρωταγωνιστή τον επί σειρά ετών συνεργάτη του, Τζόνι Ντεπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.