Κινηματογραφος

Ο Τζάρεντ Λέτο μεταμορφώνεται σε Καρλ Λάγκερφελντ σε μια ταινία για τη ζωή του μυθικού σχεδιαστή μόδας

Οι πρώτες πληροφορίες για το φιλόδοξο κινηματογραφικό πρότζεκτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζάρεντ Λέτο θα υποδυθεί τον Καρλ Λάγκερφελντ, σε μια ταινία για τη ζωή του σχεδιαστή μόδας και καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Chanel.
Κινηματογραφικό biopic με θέμα τη ζωή και την καριέρα του σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ ετοιμάζει ο Τζάρεντ Λέτο © Rindoff/Dufour/Getty Images

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζάρεντ Λέτο θα υποδυθεί τον Καρλ Λάγκερφελντ, σε μια ταινία για τη ζωή του σχεδιαστή μόδας και καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Chanel.

Το φλερτ του Τζάρεντ Λέτο με τον κόσμο της μόδας συνεχίζεται. Αφού ερμήνευσε τον Πάολο Γκούτσι στο « House of Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ, τώρα πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε ένα κινηματογραφικό biopic με θέμα τη ζωή και την καριέρα του σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ.

Ο Γερμανός ντιζάινερ, ο οποίος πέθανε το 2019 σε ηλικία 85 ετών, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες και πιο έντονες προσωπικότητες της μόδας, ενώ η εκκεντρική του συμπεριφορά έχει μια κινηματογραφική διάσταση που ασφαλώς προσφέρει γόνιμο ερμηνευτικό έδαφος στον ηθοποιό.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη στο Women’s Wear Daily, όταν ο Λέτο συνάντησε για πρώτη φορά τον Λάγκερφελντ, του είπε: «Ξέρεις, μια μέρα πρέπει να σε παίξω σε μια ταινία». Ο Λάγκερφελντ ανταποκρίθηκε δεόντως: «Μόνο εσύ, αγάπη μου, μόνο εσύ».

Το κινηματογραφικό πρότζεκτ διαχειρίζεται η Paradox, εταιρεία παραγωγής ιδιοκτησίας του Τζάρεντ Λέτο και της συζύγου του, Έμα Λούντμπρουκ. Οι πρώην συνεργάτες του Λάγκερφελντ, Πιερ Πάολο Ρίτζι, Κάρολιν Λεμπάρ και Σεμπαστιάν Ζοντό θα είναι οι εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας.

Όλα αυτά, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η είδηση ότι μια έκθεση υπερπαραγωγή ετοιμάζεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης - Ινστιτούτο Κοστουμιών (για τους φίλους Μουσείο Met) της Νέας Υόρκης για την επόμενη άνοιξη, αφιερωμένη στον Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος θα είναι επίσης το θέμα του Met Gala που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Ο Λάγκερφελντ ήταν γνωστός για τα εντυπωσιακά κοστούμια του, τα λευκά πουκάμισα με ψηλό γιακά, τα μαύρα δερμάτινα γάντια και τα μόνιμα στις δημόσιες εμφανίσεις του γυαλιά ηλίου – καθώς και για τα κατά καιρούς διαφορετικά αξεσουάρ του: Κόλα διαίτης, βεντάλια, ή iPod (φέρεται να είχε στην κατοχή του 310).

Αλλά ήταν επίσης διάσημος για τις ειλικρινείς και μερικές φορές προβληματικές δηλώσεις του. Έχει αποκαλέσει την Adele «κάπως υπερβολικά χοντρή» και τις αθλητικές φόρμες ως «σημάδι ήττας».

Δήλωσε επίσης ότι «έχει βαρεθεί» το κίνημα MeToo και περιέγραψε τη φιλική προς την υποδοχή μουσουλμάνων προσφύγων πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ ως «ένα τεράστιο λάθος».

Παράλληλα όμως του πιστώνεται η αναγέννηση του οίκου Chanel, μετά τον θάνατο της θρυλικής ιδρύτριάς του, Κόκο.

Ήταν δημιουργικός διευθυντής της εταιρίας από το 1983 μέχρι τον θάνατό του και ενορχήστρωσε σημαντικές στιγμές της ποπ κουλτούρας: από την εμφάνιση της Κλόντια Σίφερ με μπικίνι τη δεκαετία του '90, έως την εκτόξευση ενός πυραύλου στην πασαρέλα το 2017.

Διαβόητος εργασιομανής, ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν επίσης δημιουργικός διευθυντής της ιταλικής φίρμας Fendi, αλλά και υπεύθυνος δικής του εταιρίας.

Η πλοκή της ταινίας του Τζάρεντ Λέτο παραμένει άγνωστη, αλλά σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, θα καλύπτει «τις βασικές σχέσεις στη ζωή του Λάγκερφελντ, εξιστορημένες με απρόβλεπτο τρόπο».

(Με πληροφορίες από τον Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ