Κινηματογραφος

Εμανουέλε Κριαλέζε: Έκανε coming out ως τρανς άνδρας ο γνωστός σκηνοθέτης

«Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμανουέλε Κριαλέζε
Εμανουέλε Κριαλέζε © ΕPA Pool

Εμανουέλε Κριαλέζε: Ο Ιταλός σκηνοθέτης έκανε coming out ως τρανς άνδρας.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Εμανουέλε Κριαλέζε παρουσίασε την δική του αυτοβιογραφική ταινία με τίτλο «L'Immensita», με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ. Πρόκειται για μια ταινία εμπνευσμένη από την δική του ζωή και ιστορία.

Το «L'Immensita» αφηγείται την ιστορία μιας ιταλικής οικογένειας που μεγαλώνει στη Ρώμη της δεκαετίας του 1970, όπου η μεγαλύτερη κόρη ταυτοποιείται ως αγόρι, προκαλώντας αντιδράσεις και προβλήματα στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της μητέρας της, την οποία υποδύεται η Κρουζ και του βίαιου, άπιστου πατέρα της.

«Είναι εμπνευσμένη από την παιδική μου ηλικία και τη δική μου ιστορία», δήλωσε ο Κριαλέζε, του οποίου η τελευταία ταινία, «Terraferma», κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στη Βενετία το 2011.

«Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι που είναι γυναικείος χαρακτήρας. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου», δήλωσε, μιλώντας πρώτη φορά δημόσια για την φυλομετάβασή του. «Σε κάποιο σημείο έπρεπε να κάνω μια επιλογή... για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι. Γεννιέσαι έτσι», πρόσθεσε. 

Όσον αφορά την υπόθεση της ιταλόφωνης ταινίας, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η Κρουζ εμφανίζεται ως ένας πληθωρικός χαρακτήρας, τον οποίο βλέπουμε σταδιακά λυγίζει κάτω από το βάρος του αυταρχικού συζύγου της και της προβληματικής τριάδας των παιδιών της, τα οποία φέρουν τα σημάδια μιας ζωής σε ένα δυστυχισμένο σπίτι.

Η Κρουζ, η οποία κέρδισε πέρυσι το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στη Βενετία για την ταινία «Parallel Mothers», δήλωσε ότι ο χαρακτήρας της βρίσκεται παγιδευμένος σε μια κατάσταση από την οποία δεν υπάρχει διέξοδος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ