- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου
Η πορεία σε κινηματογράφο και τηλεόραση
Πέθανε «αθόρυβα» η ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου. Ποια ήταν η αγαπημένη «Μάχη» από τα «Εγκλήματα».
Πέθανε αθόρυβα όπως είχε ζήσει όλη της τη ζωή η ηθοποιός, Σούλα Αθανασιάδου, τον περασμένο Απρίλιο λίγες ημέρες μετά το Πάσχα σε ηλικία 93 ετών. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή σήμερα.
Ποια ήταν η Σούλα Αθανασιάδου
Η Σούλα Αθανασιάδου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1929. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν.
Συμμετείχε σε πολλές ταινίες, κυρίως την δεκαετία του 1960.
Τηλεοπτικά, ξεχώρισε στις σειρές «Λόγω τιμής», «Εγκλήματα», «Βότκα πορτοκάλι», «Θα βρεις τον δάσκαλό σου» και «Λένη». Ο ρόλος που την καθιέρωσε ήταν αυτός της Μάχης στα Εγκλήματα.
Δίδαξε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Γιώργου Δάνη.
Η πορεία της Σούλας Αθανασιάδου σε κινηματογράφο και τηλεόραση
Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1956, στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Οι άσσοι του γηπέδου» και τρία χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην βουκολική ταινία «Αστέρω».
Την δεκαετία του 1960 εμφανίστηκε σε άλλες δέκα ταινίες με πιο γνωστές την «Κοινωνία ώρα μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο και την «Στεφανία» με την Ζωή Λάσκαρη. Και οι δυο αυτές ταινίες γυρίστηκαν το 1966 από την Φίνος Φιλμ.
Το όνομά της εμφανίστηκε για τελευταία φορά στον κινηματογράφο το 2001, στην κοινωνική ταινία του Στράτου Τζίτζη «Σώσε με». Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 άρχισε να εμφανίζεται και στην τηλεόραση, κυρίως σε δραματικούς ρόλους όπως στην σειρά της ΕΡΤ «Ο συμβολαιογράφος» στον ρόλο της μητέρας του Παύλου Ροδίνη, τον οποίο υποδυόταν ο Γιάννης Φέρτης, με τον οποίο είχε μόνο εννιά χρόνια διαφορά.
Το 1994 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Μιρέλα Παπαοικονόμου στην σειρά «Μην φοβάσαι την φωτιά» και την επόμενη χρονιά στην σειρά «Απών».
Το 1996 με την συμμετοχή της στην νεανική κοινωνική σειρά «Λόγω τιμής» στον ρόλο της θείας της Μάνιας (Χριστίνα Αλεξανιάν), η καριέρα της πήρε ώθηση και δυο χρόνια αργότερα εκτοξεύτηκε όταν ο Λευτέρης Παπαπέτρου της χάρισε τον ρόλο της Μάχης στην μαύρη κωμωδία του ΑΝΤ1 «Εγκλήματα».
Το 2001 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Βότκα πορτοκάλι» στον ρόλο της μητέρας του Ρένου Χαραλαμπίδη. Το 2003 ξανασυνεργάστηκε με την Μιρέλα Παπαοικονόμου στην σειρά του Mega «Λένη», όπου υποδυόταν την μητέρα της Κάτιας Δανδουλάκη.
Συμμετείχε επίσης στην κωμική σειρά «Επτά θανάσιμες πεθερές», στο επεισόδιο με τίτλο «Η μοντέρνα πεθερά». Τον γιο της υποδυόταν και πάλι ο Ρένος Χαραλαμπίδης ενώ την νύφη της η Ρένια Λουιζίδου.
Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στην σειρά του ΑΝΤ1 «Θα βρεις τον δάσκαλό σου», όπου υποδυόταν την Φρόσω, την οικονόμο της οικογένειας Πασπάτη. Η ίδια είπε τις τελευταίες λέξεις στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Και εις άλλα με υγεία».
Ο τελευταίος ρόλος της ήταν στο θέατρο το 2005, στην παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας», στο πλευρό της Κάτιας Δανδουλάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.