- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι να δω σήμερα: «Ad Astra», μια θάλασσα από άστρα στην οθόνη
Ο Μπραντ Πιτ είναι ο πιο κουλ αστροναύτης στο σινεμά
Τι Να Δω Σήμερα: «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι, με τους Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρουθ Νέγκα, Λιβ Τάιλερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Οι χθεσινές καθηλωτικές εικόνες του διαστήματος που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA από το διαστημικό υπερ-τηλεσκόπιο James Webb, με ευκρίνεια και λεπτομέρεια χωρίς προηγούμενο, δείχνει τους γαλαξίες που σχηματίστηκαν πριν από δεκατρία δισεκατομμύρια χρόνια, λίγο μετά το Big Bang. Μια θάλασσα από άστρα στην οθόνη του καθενός μας και μια πρώτη θέση στην εκπληκτικής ομορφιάς εικόνα, του απώτερου διαστήματος. Σήμερα βλέπουμε μια ταινία που επιχείρησε να μας πάει κάποτε κι εκείνη στην άκρη του διαστήματος. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι.
Ο Ρόι (Μπραντ Πιτ) είναι ένας αστροναύτης ο οποίος βρίσκεται σε μια αποστολή για τη διερεύνηση μιας μυστήριας απειλής προς τον πλανήτη Γη. Για να το πετύχει, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον χαμένο πατέρα του Κλίφορντ (Τόμι Λι Τζόουνς), που θεωρείτο νεκρός για πολλά χρόνια, επικεφαλής μιας προ δεκαετίας αποστολής, που στόχο είχε να ταξιδέψει στα όρια του ηλιακού μας συστήματος, για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής.
Το πλούσιο οπτικά και αριστοτεχνικά κινηματογραφημένο «Ad Astra» ανήκει σε εκείνη την οικογένεια ταινιών επιστημονικής φαντασίας, που στέλνουν τον πρωταγωνιστή τους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να βρει απαντήσεις σε ερωτήσεις που κατοικούν μέσα του. Δεν είναι η συναρπαστική διαστημική περιπέτεια με επιστημονικές λύσεις σε απίθανα και πιεστικά μαθηματικά προβλήματα, αλλά μια ταινία με εσωτερικότητα και προβληματισμό γύρω από τα βασικά ερωτήματα που φωλιάζουν βαθιά στον καθένα μας, όταν κοιτάμε το κενό της ύπαρξης και την άβυσσο της ψυχής, όπως ο Ρόι κοιτάει στο διηνεκές του διαστήματος. Ο Μπραντ Πιτ σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της ως τώρα καριέρες του και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.
Η ταινία «Ad Astra» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Odeon. Είναι διαθέσιμη στα Netflix, Apple TV+ και Google Play Movies.
Ad Astra
Η.Π.Α., 2019, Έγχρωμη
Δράμα / Περιπέτεια / Μυστηρίου, 123’
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι
Σενάριο: Τζέιμς Γκρέι, Ίθαν Γκρο
Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρουθ Νέγκα, Λιβ Τάιλερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εμπνέει μικρούς και μεγάλους με το ταλέντο, την ευγένεια και το ξεχωριστό της φως»
Πρόσκληση σε μαθητές να δημιουργήσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια για την 7η διοργάνωση
Το φιλμ αφορά τη ζωή του ιδρυτή της Diesel
Σαράντα χρόνια μετά, οι αναλύσεις και οι διαξιφισμοί γύρω από το πιο επεισοδιακό ματς στην ιστορία των Μουντιάλ καλά κρατούν.
Μια γλυκόπικρη ταινία που μας θυμίζει στιγμές της κλασικής ελληνικής κωμωδίας
Το πρώτο τρέιλερ της πολυσυζητημένης ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο αποκαλύφθηκε
Το ντοκιμαντέρ για τη θριαμβευτική επιστροφή των Oasis
Η ταινία έκανε sold‑out πρεμιέρα στο Sundance και απέσπασε το Βραβείο Κοινού
Η αντίδραση του σκηνοθέτη στην είδηση ότι η ταινία του είναι η επίσημη πρόταση της χώρας για τα Όσκαρ
Ο σκηνοθέτης άρχισε να εργάζεται πάνω στο ντοκιμαντέρ το 2023
Επίσημη πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού για την 99η διοργάνωση της Ακαδημίας
Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν η δήλωση βασίζεται σε εσωτερική πληροφόρηση ή αποτελεί προσωπική εκτίμηση
Περισσότερες από 50 ταινίες σε ένα εκλεκτικό πρόγραμμα προβολών
Από το «Rocky Horror Picture Show» και το «The Room» μέχρι τον Ντέιβιντ Λιντς, τι είναι αυτό που μετατρέπει μια ταινία σε αντικείμενο λατρείας για γενιές θεατών
Η ποπ σταρ πρωταγωνιστεί στην τέταρτη ταινία του δημοφιλούς κωμικού franchise
Ο Γάλλος δημιουργός μετέτρεψε την τσιγγάνικη κουλτούρα σε κινηματογραφική γλώσσα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Λιτός και συνάμα πυκνός νοήματος, ο «νέος» Παβλικόφσκι μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν από οχτώ χρόνια με το «Ψυχρός πόλεμος».
Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.