Κινηματογραφος

Τι να δω σήμερα: «Ad Astra», μια θάλασσα από άστρα στην οθόνη

Ο Μπραντ Πιτ είναι ο πιο κουλ αστροναύτης στο σινεμά 

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπραντ Πιτ στην ταινία «Ad Astra»
© Twentieth Century Fox

Τι Να Δω Σήμερα: «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι, με τους Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρουθ Νέγκα, Λιβ Τάιλερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Οι χθεσινές καθηλωτικές εικόνες του διαστήματος που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA από το διαστημικό υπερ-τηλεσκόπιο James Webb, με ευκρίνεια και λεπτομέρεια χωρίς προηγούμενο, δείχνει τους γαλαξίες που σχηματίστηκαν πριν από δεκατρία δισεκατομμύρια χρόνια, λίγο μετά το Big Bang. Μια θάλασσα από άστρα στην οθόνη του καθενός μας και μια πρώτη θέση στην εκπληκτικής ομορφιάς εικόνα, του απώτερου διαστήματος. Σήμερα βλέπουμε μια ταινία που επιχείρησε να μας πάει κάποτε κι εκείνη στην άκρη του διαστήματος. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι.

Ad Astra | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Ο Ρόι (Μπραντ Πιτ) είναι ένας αστροναύτης  ο οποίος βρίσκεται σε μια αποστολή για τη διερεύνηση μιας μυστήριας απειλής προς τον πλανήτη Γη. Για να το πετύχει, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον χαμένο πατέρα του Κλίφορντ (Τόμι Λι Τζόουνς), που θεωρείτο νεκρός για πολλά χρόνια, επικεφαλής μιας προ δεκαετίας αποστολής, που στόχο είχε να ταξιδέψει στα όρια του ηλιακού μας συστήματος, για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής.

Το πλούσιο οπτικά και αριστοτεχνικά κινηματογραφημένο «Ad Astra» ανήκει σε εκείνη την οικογένεια ταινιών επιστημονικής φαντασίας, που στέλνουν τον πρωταγωνιστή τους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να βρει απαντήσεις σε ερωτήσεις που κατοικούν μέσα του. Δεν είναι η συναρπαστική διαστημική περιπέτεια με επιστημονικές λύσεις σε απίθανα και πιεστικά μαθηματικά προβλήματα, αλλά μια ταινία με εσωτερικότητα και προβληματισμό γύρω από τα βασικά ερωτήματα που φωλιάζουν βαθιά στον καθένα μας, όταν κοιτάμε το κενό της ύπαρξης και την άβυσσο της ψυχής, όπως ο Ρόι κοιτάει στο διηνεκές του διαστήματος. Ο Μπραντ Πιτ σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της ως τώρα καριέρες του και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

«Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι

Η ταινία «Ad Astra» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Odeon. Είναι διαθέσιμη στα Netflix, Apple TV+ και Google Play Movies.

Ad Astra
Η.Π.Α., 2019, Έγχρωμη
Δράμα / Περιπέτεια / Μυστηρίου, 123’
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι
Σενάριο: Τζέιμς Γκρέι, Ίθαν Γκρο
Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρουθ Νέγκα, Λιβ Τάιλερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ