Κινηματογραφος

Κάννες 2022: «Le Otto Montagne» με πλάνα της ορεινής υπαίθρου της βορειοδυτικής Ιταλίας

To Φεστιβάλ Καννών είναι έτοιμο να ξαναβρεθεί στις αίθουσες αλλά και στα πάρτι

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Le Otto Montagne» των Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν, Σαρλότ Βάντερμερσχ.

Ανταπόκριση από το 75ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών: Η προβολή της ταινίας «Le Otto Montagne» των Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν, Σαρλότ Βάντερμερσχ.

Συνεχίζεται το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με τις σοβαρές δυσκολίες στην υπηρεσία ticketing να έχουν ξεπεραστεί και την αξιοσημείωτη ταλαιπωρία δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών του κινηματογράφου να μειώνεται καθώς πλέον τρέχουν δύο διαφορετικοί ισότοποι για την εξυπηρέτησή τους. Highlight της χθεσινής ημέρας ήταν σίγουρα η πρεμιέρα του τμήματος της «Εβδομάδας της Κριτικής» με την ταινία «When You Finish Saving the World», όπου σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Τζέσι Άιζενμπεργκ ευχαρίστησε συγκινημένος το κοινό που προτίμησε να βρίσκεται εκεί από το αν παρακολουθήσει το «Top Gun: Maverick» και τον Τομ Κρουζ, το οποίο έπαιζε την ίδια ώρα στο Grand Théâtre Lumière.

Η Διευθύντρια του τμήματος παρουσίασε όλη την ομάδα της σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πριν παρουσιάσει τον Τζέσι Άιζενμπεργκ και αυτή ήταν η ατμόσφαιρα μέσα σε όλες τις προβολές αυτής της χθεσινής πρώτης ουσιαστικά ημέρας του Φεστιβάλ, καθώς ο κόσμος ο κινηματογραφικός κόσμος δείχνει να αισθάνεται ότι φέτος είναι η χρονιά που ξαναβρίσκεται στις αίθουσες, παρά την περσινή καλοκαιρινή έκδοση του Φεστιβάλ, με το 1/5 του κόσμου σε συμμετοχή. Αυτή ήταν και η περίπτωση στην πρεμιέρα της ταινίας «The Eight Mountains», με τους δύο νεαρούς πρωταγωνιστές, αλλά και τους Λούκα Μαρινέλι και Αλεσάντρο Μπόργκι παρόντες στο κόκκινο χαλί και στο πάρτι που ακολούθησε στο Silencio Night-club πάνω από το Καζίνο της Κρουαζέτ, το οποίο κράτησε ως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Από ό,τι φαίνεται το Φεστιβάλ είναι έτοιμο να ξαναβρεθεί στις αίθουσες, αλλά και στα πάρτι. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Le Otto Montagne (The Eight Mountains των Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν, Σαρλότ Βάντερμερσχ.

The Eight Mountains (Le otto montagne) new clip official from Cannes Film Festival 2022 - 1/2

Ο Πιέτρο (Λούκα Μαρινέλι) είναι ένα αγόρι από την πόλη και ο Μπρούνο (Αλεσάντρο Μπόργκι) το τελευταίο παιδί ενός ξεχασμένου ορεινού χωριού. Η ταινία ξεδιπλώνεται σαν ένα οδοιπορικό στην ορεινή περιοχή όπου βρίσκεται το χωριό, αλλά και σαν ψυχογράφημα της ανδρικής φιλίας σε μία από τις πιο βαθιές και περίπλοκες εκδοχές που έχουμε δει στο σινεμά. Ωστόσο η μεγάλη διάρκεια του φιλμ αδικεί τις αγνές του προθέσεις. Μια ταινία για την μακριά και επώδυνη διαδικασία του να βρίσκει ο καθένας από εμάς τον δρόμο του. Μια συγκινητική και τρυφερή ταινία με συγκλονιστικά πλάνα της ορεινής υπαίθρου της βορειοδυτικής Ιταλίας, που ηρεμούν για λίγο το μάτια και την σκέψη από την ζούγκλα της πόλης, έστω και για λίγο.

Η ταινία «Le Otto Montagne» συμμετέχει στο Διαγωνιστικό τμήμα και προβάλλεται 19, 20 και 21 Μαΐου.

Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.

«Le Otto Montagne» των Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν, Σαρλότ Βάντερμερσχ.

Le Otto Montagne / The Eight Mountains / Les Huit Montagnes
Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, 2021, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία, 147’
Σκηνοθεσία: Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν, Σαρλότ Βάντερμερσχ
Σενάριο: Άντριου Νίκολ
Πρωταγωνιστούν: Λούκα Μαρινέλι, Έλενα Λιέτι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Φίλιππο Τίμι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ