Κινηματογραφος

Έζρα Μίλερ: Warner Bros και DC βάζουν στον πάγο τον κινηματογραφικό Flash

Αρκετά προβλήματα για τον διάσημο ηθοποιό

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ταινία Justice League με τον Έζρα Μίλερ.
© IMDb

Έζρα Μίλερ: Ο 29χρονος ηθοποιός βγαίνει εκτός από τα μελλοντικά πρότζεκτ των Warner Bros και DC λόγω της επαναλαμβανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς.

Τις τελευταίες ημέρες ο διάσημος ηθοποιός Έζρα Μίλερ έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και όχι για τους καλύτερους λόγους. Ο κινηματογραφικός Flash δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες στη χολιγουντιανή καριέρα του, καθώς φαίνεται ότι η Warner Bros μαζί με τη DC παγώνουν τις συνεργασίες μαζί του. Τα επεισόδια που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολλά και η είδηση, πως συνελήφθη έπειτα από κατηγορίες για παρενόχληση στους θαμώνες ενός μπαρ στο οποίο παρεβέθηκε πριν μερικές εβδομάδες, ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο 29χρονος ηθοποιός φαινόταν να έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, όμως είναι ο ίδιος ο οποίος βάζει εμπόδια σε αυτό.

 

Υπήρξε μία περίοδος που ο Έζρα Μίλερ φαινόταν ότι θα απασχολήσει πολύ τους φίλους της τηλεόρασης και του σινεμά στο άμεσο μέλλον. Πριν γίνει ήδη ο κινηματoγραφικός Barry Allen ή αλλιώς The Flash, συμμετείχε σε αξιόλογες παραγωγές από πολύ μικρή ηλικία. Ο κόσμος τον γνώρισε το 2008 και μόλις στα 15 του χρόνια πρωταγωνίστησε στην ταινία «Afterschool», ενώ παράλληλα βρέθηκε να κάνει guest στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Californication». Το 2011 είναι ανάμεσα στους Τίλντα Σουίντον και Τζον Ρέιλι για το «We Need to Talk about Kevin» και την αμέσως επόμενη χρονιά μαζί με τους Έμμα Γουάτσον και Λόγκαν Λέρμαν συνέθεσαν το πρωταγωνιστικό τρίο του «The Perks of Being a Wallflower». Η συγκεκριμένη ταινία αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το πιο νεαρό κοινό και μνημονεύεται μέχρι σήμερα από τους φανς του είδους. Από το 2016 η καριέρα του εκτοξεύεται, καθώς μπαίνει στο φρανσάιζ της DC και απαρτίζει αφίσες μεγάλων παραγαγωγών όπως το «Fantastic Beasts and Where to Find Them». 

Την τελευταία δεκαετία και από τότε που έγινε περισσότερο γνωστός σε μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απασχολήσει τις αρχές. Το 2011 τον σταμάτησε η αστυνομία για έναν έλεγχο ρουτίνας εξαιτίας ενός σπασμένου φαναριού στο αυτοκίνητό του και κατέληξε να κατηγορείται για κατοχή ποσότητας μαριχουάνας. Τον Απρίλιο του 2020 απείλησε να βλάψει μία γυναίκα και την έπιασε επιθετικά από τον λαιμό σε ένα μπαρ του Ρέικιαβικ της Φινλανδίας, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο απείλησε τα μέλη μίας υποτιθέμενης ομάδας ΚΚΚ στη Βόρεια Καρολίνα μέσω ενός βίντεο στο διαδίκτυο. Εκτός απ΄αυτά τα περιστατικά ο γεννημένος στο Νιου Τζέρσι ηθοποιός φερόταν πολλές φορές αλλοπρόσαλλα στο πλατό των γυρισμάτων. Οι αναφορές για συχνή ψυχολογική κατάρρευση πάνω στη δουλειά ολοένα και πλήθαιναν. Πολλές φορές φαινόταν πως δεν ήξερε τι έκανε ή που βρισκόταν σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Στιγμιότυπο από την ταινία «The Perks of Being a Wallflower».
Έμμα Γουότσον, Λόγκαν Λέρμαν και Έζρα Μίλερ στην ταινία «The Perks of Being a Wallflower». © IMDb

Μέχρι στιγμής όλα αυτά τα γεγονότα δεν είχαν επηρεάσει το επαγγελματικό κομμάτι μέχρι ένα συμβάν, που έλαβε χώρα, πριν περίπου μία εβδομάδα. Ο Έζρα Μίλερ βρέθηκε στη Χαβάη για να διασκέδασει σε ένα μπαρ καραόκε και εκεί φαίνεται πως παρενόχλησε τους θαμώνες. Φώναζε ασυναρτησίες στους παρευρισκόμενους και δεν δίστασε να γίνει επιθετικός σε όσους προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος μίλησαν με τις τοπικές αρχές και ο Μίλερ συνελήφθη. Τελικα λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500 δολλαρίων.

Αυτό το περιστατικό φαίνεται να έβαλε τέλος στην περιόδο χάριτος. Το αδιαμφησβήτο ταλέντο του ηθοποιού σίγουρα τον γλίτωσε πολλές φορές στο παρελθόν όχι όμως και τώρα. Το περιστατικό αυτό είναι η αιτία να ταραχτούν οι σχέσεις του με τα φρανσάιζ των οποίων αποτελεί μέρος. Πολλά από τα πρότζεκτ που αφορούν τον Έζρα Μίλερ αναμένεται άμεσα να παγώσουν, βάζοντας έτσι ένα φρένο στην καριέρα του συνολικά.

Ο Flash είναι από τους σούπερ ήρωες που μέχρι στιγμής δεν είχαν τη δική τους ταινία αποκλειστικά, κάτι που θα αλλάξει το 2023 με την πρώτη παραγωγή αφιερωμένη εξαιρετικά στον χαρακτήρα της DC. Μαζί με τους ιθυνόντες της Warner Bros συζήτησαν για το τι μέλλει γενέσθαι με τον νεαρό ηθοποιό και ποιες ενέργειες αναμένονται να ακολουθήσουν σχετικά με την υπόθεσή του. Αυτό λογικά θα επηρεάσει και το φρανσάιζ του «Fantastic Beasts», αν και για την ώρα θα μπορέσουμε να τον δούμε στην τρίτη ταινία «The Secrets of Dumblodore».

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις εκείνων που κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες μεγάλων εταιρείων παραγωγής του Χόλιγουντ. Μπορεί ο Έζρα Μίλερ να αλλάξει το αρνητικό κλίμα προς το πρόσωπό του;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ