Κινηματογραφος

Madeleine Collins: ένα θρίλερ με αιφνιδιαστικές ανατροπές

Η Βιρζινί Εφιρά στο ψυχολογικό πορτρέτο μιας ηρωίδας που ζει μια επικίνδυνη διπλή ζωή

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Madeleine Collins

Τι Να Δω Σήμερα: “Madeleine Collins” του Αντουάν Μπαρό - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ακάθεκτο συνεχίζει το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος τις προβολές του έως και αυτή την Τετάρτη 6/4 στην Αθήνα αλλά και την Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στο Λιμάνι. Εμείς για σήμερα σας προτείνουμε την πιο ενδιαφέρουσα επιλογή για την Αθήνα, η οποία ανήκει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ και την οποία έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε απόψε στο Άστορ. Σήμερα βλέπουμε την ταινία "Madeleine Collins" του Αντουάν Μπαρό.

Η Ζουντίθ (Βιρζινί Εφιρά) είναι μια μεταφράστρια που ζει σε ένα διαμέρισμα στην Ελβετία με τον σύντροφό της Αμπντέλ (Κιμ Γκουτιέρες), με τον οποίο μεγαλώνουν ένα μικρό κοριτσάκι. Ταυτόχρονα ζει μια δεύτερη ζωή στη Γαλλία, όπου είναι παντρεμένη και ζει σε ένα πολυτελές σπίτι, με τον δημοφιλή μαέστρο Μελβίλ (Μπρουνό Σαλομόν) και τους δύο γιους τους. Υπερβολικά πιεσμένη από την ανάγκη για διατήρηση αυτής της λεπτής ισορροπίας με συνεχή ψέματα, υποψίες, κατηγορίες και μυστικά, θα οδηγήσει τον εαυτό της και τους γύρω της σε μια επικίνδυνη κατάσταση, η οποία δείχνει αδιέξοδη.

Madeleine Collins (2021) - Virginie Efira, Bruno Salomone - HD Trailer - English Subtitles

Ίσως να περίμενα λίγο περισσότερη Ζακλίν Μπισέ, η οποία παίζει την μητέρα μιας ηρωίδας που προσπαθεί να ντιλάρει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί ένας άνθρωπος να αντέξει. Ίσως ο Μπαρό να μπορούσε να την εκμεταλλευτεί λίγο περισσότερο, σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ, στο οποίο κατά τα άλλα το βασικό του όπλο, το σασπένς χτίζεται σταδιακά, με έναν ρυθμό ικανό και μια ένταση επαρκώς αυξανόμενη χωρίς πολλές υπερβολές, εκτός ίσως από κάποιες σκόρπιες στιγμές, που ωστόσο, δεν θα σας ενοχλήσουν. Η Βιρζινί Εφιρά, την οποία θυμάστε από την πρόσφατη «Μπενεντέτα», κουβαλά με έναν καθόλου απογοητευτικό τρόπο, όλο το άχθος μιας ταινίας με αιφνιδιαστικές ανατροπές.

Η ταινία «Madeleine Collins» προβάλλεται απόψε στον κινηματογράφο Άστορ στις 20.00.

Madeleine Collins, αφίσα

Madeleine Collins

  • Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, 2021, Έγχρωμη
  • Δράμα / Θρίλερ, 106’
  • Σκηνοθεσία: Αντουάν Μπαρό
  • Σενάριο: Αντουάν Μπαρό, Ελενά Κλοτζ
  • Πρωταγωνιστούν: Βιρζινί Εφιρά, Κιμ Γκουτιέρες, Μπρουνό Σαλομόν, Ζακλίν Μπισέ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ