Κινηματογραφος

Σωτήρης Γκορίτσας και Χρίστος Κυθρεώτης: Εκεί που ζούμε

Ο σημαντικός σκηνοθέτης μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την περιπέτεια ενός καθόλου ατρόμητου καουμπόι αναγκασμένου να διασχίσει το νεοελληνικό «Φαρ-Ουέστ».

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκεί που ζούμε: Ο Σωτήρης Γκορίτσας μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη (εκδ.Πατάκη)

Ο Σωτήρης Γκορίτσας μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο «Εκεί που ζούμε» του Χρίστου Κυθρεώτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

What are days for? Days are where we live.

«Εκεί που ζούμε» του Χρίστου Κυθρεώτη (εκδ.Πατάκη)

Το βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη με τίτλο «Εκεί που ζούμε» (εκδόσεις Πατάκη) μεταφέρεται στον κινηματογράφο σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωτήρη Γκορίτσα. Η ταινία αφηγείται το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων ενός νεαρού δικηγόρου που προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι των υποχρεώσεών του –αυτές του εργαζόμενου, του γιου, του εραστή, του φίλου–, τον μικρό άθλο που απαιτεί κάθε μέρα ώσπου να φτάσει στο τέρμα της. Κουβάρι που κληρονόμησε από τη «ένδοξη» γενιά των γονιών του. Αντίθετα όμως με εκείνους, που κάποιος άλλος πάντα τους «έφταιγε», ο ίδιος δεν έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με αυτό, αλλά με το πώς θα καταφέρει να επιβιώσει. Η περιπέτεια ενός καθόλου ατρόμητου καουμπόι αναγκασμένου να διασχίσει το νεοελληνικό «Φαρ-Ουέστ».

Τα γυρίσματα θα γίνουν τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του ’22 σε Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο, Χαλκούτσι, Ορχομενό κ.λπ. και στο καστ που συμπληρώνεται αυτές τις ημέρες θα συμμετέχουν εκτός των άλλων και οι Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λένα Κιτσοπούλου.

Χρίστος Κυθρεώτης
Χρίστος Κυθρεώτης

Σωτήρης Γκορίτσας
Σωτήρης Γκορίτσας

Η παραγωγή είναι της «Black Tree» και του Ηρακλή Μαυροειδή, η μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, η διεύθυνση φωτογραφίας του Σίμου Σαρκετζή και την διανομή της ταινίας στους κινηματογράφους έχει αναλάβει η εταιρεία FEELGOOD.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ