Κινηματογραφος

Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό: Μια σάτιρα επάνω στο παράλογο

Η πρώτη ταινία της Covid εποχής, με τους ηθοποιούς να φορούν μάσκες

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινια «Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)» του Ράντου Ζούντε
© Silviu Ghetie / Micro Film 2021

Τι Να Δω Σήμερα: «Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)» του Ράντου Ζούντε - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Συνεχίζεται η κινηματογραφική εβδομάδα με μόνο δύο νέες ταινίες από χθες στους κινηματογράφους, καθώς τα πάντα έχει σαρώσει η εικοστή πέμπτη ταινία του Τζέιμς Μποντ και σχεδόν κάθε αίθουσα έχει μπει στην υπηρεσία του κατασκόπου με την άδεια να σκοτώνει, όλες τις άλλες ταινίες που πέφτουν στο ίδιο χρονικό παράθυρο μαζί του, όπως φαίνεται. Σχεδόν 125 χιλιάδες τα εισιτήρια ως τώρα για τον τελευταίο Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ, ωστόσο αν έχετε όρεξη για κάτι άλλο, ορίστε η πιο ελπιδοφόρα επιλογή για απόψε το βράδυ. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» του Ράντου Ζούντε.

Σκηνή από την ταινια «Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)» του Ράντου Ζούντε
© Silviu Ghetie / Micro Film 2021

Μια δασκάλα σχολείου (Κάτια Πασκάριου) εμπλέκεται σε ένα ροζ σκάνδαλο, όταν το βίντεο με το σπιτικό πορνό που φτιάχνει με τον σύζυγό της για προσωπική χρήση, διαρρέει από εκείνον στο διαδίκτυο χωρίς την άδειά της. Παρά το γεγονός πως οι «συνένοχοι» είναι δύο, η ίδια κινδυνεύει με απόλυση από τη δουλειά της και βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δημόσια αποδοκιμασία και φυσικά με τις εκρήξεις θυμού των εξοργισμένων, συντηρητικών και ηθικολόγων γονέων και κηδεμόνων.

Σκηνή από την ταινια «Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)» του Ράντου Ζούντε
© Silviu Ghetie / Micro Film 2021

Μια σάτιρα για τα κωμικοτραγικά φαινόμενα που παρατηρεί ο Ρουμάνος σκηνοθέτης, χωρισμένη σε τρία μέρη, λειτουργεί ως κριτική επάνω στα πραγματικά παράλογα, στραβά και παλαβά τα οποία βλέπει ο ίδιος στη χώρα του. Ένα ηχηρό σχόλιο, με όχημα τον ακραίο πουριτανισμό και τον υποκριτικό καθωσπρεπισμό μιας μικρής ομάδας που επικαλείται αξίες και όρια, την ώρα που γύρω τους ο κοινωνικός ιστός φαντάζει ανύπαρκτος, ωστόσο είναι πρόθυμη να υποβάλλει την άτυχη δασκάλα σε μιαν άδικη και ανακριτική διαπόμπευση. Η πρώτη ταινία της Covid εποχής, με τους ηθοποιούς να φορούν μάσκες, γυρισμένη εξολοκλήρου μέσα σε καθεστώς lockdown. Χρυσή Άρκτος στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η ταινία «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τις 6/10 από το Cinobo.

Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn) Trailer | GR Subs | Cinobo


Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)
Η.Π.Α., 1971, Έγχρωμη
Δράμα / Δράσης / Εγκλήματος, 104’
Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε
Σενάριο: Ράντου Ζούντε
Πρωταγωνιστούν: Κάτια Πασκάριου, Κλαούντια Ιερεμία, Ολίμπια Μαλάι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ