Κινηματογραφος

Πέθανε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Μια βραδιά στο Notting Hill»

Το 2014 κέρδισε BAFTA για τη μίνι σειρά «The Lost Honour of Christopher Jefferies» του 2014 και για τηλεταινία για το «Persuasion» το 1995.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O σκηνοθέτης Roger Michell
O σκηνοθέτης Roger Michell © Getty Images

Ο σκηνοθέτης Ρότζερ Μισέλ ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τη ταινία «Μια βραδιά στο Notting Hill» πέθανε σε ηλικία 65 ετών.

Ο Βρετανός Roger Michell, σκηνοθέτης γνωστών ταινιών όπως οι «Notting Hill», «Venus» και «My Cousin Rachel», πέθανε σε ηλικία 65 ετών.

Ο ατζέντης του γνωστού -γεννημένου στη Νότια Αφρική- δημιουργού δήλωσε σε αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων τα ακόλουθα:

«Με μεγάλη θλίψη, η οικογένεια του Roger Michell, σκηνοθέτη, συγγραφέα και πατέρα των Χάρι, Ρόζι, Μάγκι και Σπάροου, ανακοινώνει τον θάνατό του σε ηλικία 65 ετών».

Η πρώτη του ταινία ήταν το «My Night With Reg» το 1997 και η επόμενη του το «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» με τους Χιου Γκράντ και Τζούλια Ρόμπερτς που τον έκανε διάσημο. Ακολούθησαν το «Changing Lanes» το 2002 με τους Μπεν Αφλεκ και τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, το «Venus» του 2006 που χάρισε την τελευταία υποψηφιότητα για Οσκαρ στον Πίτερ Ο' Τουλ, το «Morning Glory» του 2010 με τον Χάρισον Φορν και την Ντάιαν Κίτον και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, το «Hyde Park on Hudson» του 2012 με τον Μπιλ Μάρεϊ.

Το 2014 ο Ρότζερ Μισέλ κέρδισε BAFTA για τη μίνι σειρά «The Lost Honour of Christopher Jefferies» του 2014 και για τηλεταινία για το «Persuasion» το 1995.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
 

    

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ