Κινηματογραφος

Ζαν Πολ Μπελμοντό: Το αντίο Αλέν Ντελόν και Κλαούντια Καρντινάλε

«Δεν θα ήταν άσχημο να φεύγαμε κι οι δυο μαζί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαν Πολ Μπελμοντό (1933 - 2021) - Ο θρυλικός ηθοποιός του γαλλικού σινεμά πέθανε σε ηλικία 88 ετών
Ζαν Πολ Μπελμοντό (1933 - 2021) - Ο θρυλικός ηθοποιός του γαλλικού σινεμά πέθανε σε ηλικία 88 ετών © Photo by FilmPublicityArchive/United Archives via Getty Images/Ideal Image

Συγκλονισμένοι Αλέν Ντελόν και Κλαούντια Καρντινάλε από τον θάνατο του Ζαν Πολ Μπελμοντό, αποχαιρετούν τον θρύλο του γαλλικού σινεμά.

«Συντετριμμένος» από την είδηση ότι πέθανε ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, δηλώνει ο Αλέν Ντελόν, το άλλο «ιερό τέρας» του γαλλικού κινηματογράφου. Στενός φίλος του Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο Αλέν Ντελόν ανέφερε με φωνή σπασμένη από τη συγκίνηση:

«Είμαι παντελώς συντετριμμένος… Δείτε, δεν θα ήταν άσχημο να φεύγαμε κι οι δυο μαζί. Είναι μέρος της ζωής μου, ξεκινήσαμε μαζί πριν από 60 χρόνια» τόνισε.

Αν και συχνά τους παρουσίαζαν, λανθασμένα, ως ανταγωνιστές, οι δυο κολοσσοί του γαλλικού κινηματογράφου βίωσαν παράλληλες καριέρες και έγιναν φίλοι, παρά τις διαφορές τους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έπαιξαν μαζί στην ταινία «Μπορσαλίνο» του 1970. Eνσάρκωναν δυο νεαρούς απατεώνες που συνδέθηκαν με βαθιά φιλία και κατέληξαν να γίνουν οι «βασιλιάδες» του υποκόσμου της Μασσαλίας.

Borsalino - Trailer

Το 1998 ο Πατρίς Λεκόντ τους ένωσε και πάλι, στην ταινία «Ανάμεσα σε δυο μπαμπάδες» με τη Βανέσα Παραντί. «Είναι διαμετρικά αντίθετοι, με αποτέλεσμα να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και, ταυτόχρονα, να βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Είναι παράξενο, δυο ηθοποιοί, σαν αυτούς, να έχουν ταυτόχρονα τα πάντα κοινά και τίποτα κοινό μεταξύ τους» είχε δηλώσει τότε ο σκηνοθέτης.

'Alle meine Väter' mit J.-P. Belmondo und A. Delon (Half a Chance)

Το αντίο της Κλαούντια Καρντινάλε στον Ζαν Πολ Μπελμοντό

Τη θλίψη της «για τον χαμό του Ζαν-Πολ» εξέφρασε και η ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε, σε μια δήλωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ατζέντης της.

«Έζησα δίπλα του τόσες αξέχαστες ευτυχισμένες στιγμές (…) Εκφράζω τη στοργή μου στους συγγενείς του και ιδίως στα παιδιά του. Αντίο, Ζαν-Πολ», πρόσθεσε η Καρντινάλε, με την οποία είχε συμπρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες ο Μπελμοντό.

Έναν «γενναιόδωρο» ηθοποιό, ένα «ίνδαλμα του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου» αποχαιρέτισαν επίσης τα Φεστιβάλ των Καννών και της Βενετίας. Ο Μπελμοντό είχε τιμηθεί το 2011 με τον Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του από το Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό (Jean-Paul Belmondo) με την Κλαούντια Καρντινάλε (Claudia Cardinale)
Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό (Jean-Paul Belmondo) με την Κλαούντια Καρντινάλε (Claudia Cardinale) © FilmPublicityArchive/United Archives via Getty Images/Ideal Image

Η Μόστρα της Βενετίας είχε επίσης τιμήσει τον Γάλλο ηθοποιό απονέμοντάς του τον χρυσό Λέοντα το 2016.

Jean-Paul Belmondo & Claudia Cardinale - Cartouche 1962 HD Français

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ