Κινηματογραφος

«Το Πέμπτο Στοιχείο» με τη Μίλα Γιόβοβιτς

Είναι ασφαλές να πούμε πως αυτό το βροντερό θέαμα έχει φτιαχτεί για την απόλαυση των ματιών μας και όχι του μυαλού μας

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Το Πέμπτο Στοιχείο» με τη Μίλα Γιόβοβιτς

Τι Να Δω Σήμερα: «Le Cinquième Element» (Το Πέμπτο Στοιχείο) του Λικ Μπεσόν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Δίχως αμφιβολία ο Μπρους Γουίλις είναι ο σταρ που έχει σώσει τον κόσμο τις περισσότερες φορές από όλους τους συναδέλφους του. Σαν σήμερα στις 7 Μαΐου του 1997, κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το αξέχαστο «Πέμπτο Στοιχείο» του Λικ Μπεσόν, όπου αυτή τη φορά η Μίλα Γιόβοβιτς έχει το καθήκον να σώσει την ανθρωπότητα από την ολική καταστροφή, με τη βοήθεια του βετεράνου σε αυτά τα θέματα, Μπρους Γουίλις. Θα το επιχειρήσουν μάλιστα μαζί, με μοναδικό στιλ μέσα στα ηχηρά κοστούμια του Ζαν-Πολ Γκοτιέ, τα οποία είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να καλύπτουν τα εντελώς απαραίτητα από το ακόμη πιο ηχηρό κορμί της Μίλα Γιόβοβιτς.

«Το Πέμπτο Στοιχείο» με τη Μίλα Γιόβοβιτς

Στα μέσα του 23ου αιώνα, η Γη απειλείται φυσικά από κάποιο σκοτεινό αντικείμενο που αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό και όπως γίνεται κάθε πέντε χιλιάδες χρόνια, όπως πληροφορούμαστε, το μόνο όπλο απέναντι στην ακαθόριστη εξωγήινη απειλή είναι το πέμπτο στοιχείο. Η Λίλου (Μίλα Γιόβοβιτς) συμβολίζει τη σωματική έκφραση του τέλειου πλάσματος (ολόσωστο μείον τα πορτοκαλί μαλλιά), της ίδιας της ζωής, του πέμπτου στοιχείου που ενώνει τα άλλα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης (φωτιά, νερό, γη και αέρας), το όπλο που θα σώσει την ανθρωπότητα και που για κάποιον περίεργο λόγο, αφού τη σώζει δεν καταστρέφεται όπως θα περίμενε κανείς, αλλά ζει τον έρωτά της με τον Κόρμπεν Ντάλας (Μπρους Γουίλις) έναν ταξιτζή ο οποίος είναι ελαφρώς ατακτοποίητος και έχει κομμάτι παραβατικές τάσεις αλλά μην φοβάστε, είναι για το καλό μας.

«Το Πέμπτο Στοιχείο» με τη Μίλα Γιόβοβιτς
© Sony Pictures Entertainment

Εντυπωσιακή οπτικά περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, βραβευμένη με τρία βραβεία Σεζάρ και ένα βραβείο Bafta και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της οποίας το σενάριο πάσχει φανερά. Οι χαρακτήρες βγαίνουν σαν καρικατούρες κάποιου διαφημιστικού του μέλλοντος και η διάρκεια είναι αρκετά μεγαλύτερη από εκείνη που θα ήταν αρκετή ώστε η ταινία να επιδείξει τις πολλές ομολογουμένως αρετές που διαθέτει, οι οποίες συγκεντρώνονται φυσικά κυρίως στις εξαιρετικά εντυπωσιακές εικόνες που υπερβαίνουν τις προσδοκίες του 1997 σίγουρα. Είναι ασφαλές να πούμε πως αυτό το βροντερό θέαμα έχει φτιαχτεί για την απόλαυση των ματιών μας και όχι του μυαλού μας.

«Το Πέμπτο Στοιχείο» με τη Μίλα Γιόβοβιτς
© Sony Pictures Entertainment

«Το Πέμπτο Στοιχείο» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Odeon. Προβάλλεται από το Cosmote 2 HD την 9/5 στις 3:50 τα ξημερώματα και είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή Νέα Cosmote TV, έως την 1/3/2022.

«Το Πέμπτο Στοιχείο» με τη Μίλα Γιόβοβιτς

Το Πέμπτο Στοιχείο (Le Cinquième Élément  / The Fifth Element)
Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., 1997, Έγχρωμη
Δράσης / Επιστημονικής Φαντασίας / Περιπέτεια, 126’
Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν
Σενάριο: Λικ Μπεσόν, Ρόμπερτ Μαρκ Κέιμεν
Πρωταγωνιστούν: Μπρους Γουίλις, Μίλα Γιόβοβιτς, Γκάρι Όλντμαν, Κρις Τάκερ, Ίαν Χολμ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ