Κινηματογραφος

Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ: Γυρίσματα στην Ελλάδα για νέα του ταινία

Ετοιμάζει ταινία επιστημονικής φαντασίας με άρωμα Ελλάδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
O σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ © EPA / ETTORE FERRARI

Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ: Ο γνωστός σκηνοθέτης θα έρθει στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας, επιστημονικής φαντασίας ταινίας του.

Γυρίσματα περίπου 30 ημερών στην Ελλάδα για τη νέα, επιστημονικής φαντασίας ταινία του θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο Αύγουστο ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πρωταγωνιστής της ταινίας «Εγκλήματα του Μέλλοντος» θα είναι ο Βίγκο Μόρτενσεν, ο οποίος έχει συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τον Κρόνενμπεργκ. Τα γυρίσματα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν από τον Αύγουστο έως το Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Screen Daily, «από τις 2 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, κυρίως γύρω από την πρωτεύουσα, την Αθήνα, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου Ίρις, της στοάς της Ανατολής και του λιμανιού του Πειραιά. Η Argonauts Productions θα είναι η ελληνική εταιρεία συμπαραγωγής». 

Ο Ρόμπερτ Λάντος, παραγωγός της ταινίας δήλωσε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που γυρίσαμε τα «Fugitive Pieces» στην Αθήνα, την Ύδρα και τη Μυτιλήνη, μια εμπειρία για την οποία έχω όμορφες αναμνήσεις. Η Αθήνα είναι το τέλειο σκηνικό για τα «εγκλήματα του μέλλοντος», καθώς είναι ειδικά προσαρμοσμένο για το μοναδικό όραμα του David Cronenberg για ένα μέλλον που αναμιγνύεται με το παρελθόν».

Ο σκηνοθέτης είχε γυρίσει ταινία με το ίδιο όνομα το 1970. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί αρκετά κινηματογραφικά συνεργεία που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και έχουν καταθέσει ημερομηνίες για γυρίσματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, Πάνο Κουάνη, πάνω από 100 project θα κινηματογραφηθούν στην Ελλάδα. 

Ένα από αυτά είναι το «Greef Freak» για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο που θα προβληθεί στο Disney+. Τα γυρίσματα θα γίνουν από τις 4 Μαΐου ως τις 6 Ιουλίου στο Μοναστηράκι, του Ψυρρή και την πλατεία Συντάγματος. Ακόμη, το «Knives Out» θα γυριστεί στην Ελλάδα και θα προβληθεί στο Netflix.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ