Κινηματογραφος

The French Dispatch: Η πρεμιέρα της ταινίας του Wes Anderson

Μια ερωτική επιστολή προς τους δημοσιογράφους που διαδραματίζεται σε ένα φυλάκιο μιας αμερικανικής εφημερίδας στη Γαλλία του 20ου αιώνα

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ταινία του Wes Anderson, «The French Dispatch»
Στιγμιότυπο από την ταινία του Wes Anderson, «The French Dispatch» © Searchlight Pictures

The French Dispatch: Η νέα ταινία του Wes Anderson έχει και επίσημα ημερομηνία κυκλοφορίας - Πού και πότε θα κάνει πρεμιέρα

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής, η είδηση που περιμέναμε για το «The French Dispatch» έφτασε: Η νέα ταινία του Wes Anderson αποκτά (επιτέλους) ημερομηνία κυκλοφορίας.

THE FRENCH DISPATCH Official Trailer (2020) Timothée Chalamet, Wes Anderson Movie HD

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Deadline, το φιλμ εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021. Το «The French Dispatch» ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2020, όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και κατά συνέπεια τα κλειστά σινεμά, η κυκλοφορία μεταφέρθηκε για τον Οκτώβριο του 2020 αλλά στη συνέχεια αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, του οποίου η περσινή εκδοχή ακυρώθηκε, θα παρουσιαστούν σε πρώτη προβολή όλες οι ταινίες που θα συμμετείχαν στο πρόγραμμα του 2020.

Η δέκατη ταινία του Wes Anderson («The Grand Budapest Hotel», «Moonrise Kingdom», «The Royal Tenenbaums») πλαισιώνεται από ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών όπως οι: Τιμοτέ Σαλαμέ, Σίρσα Ρόναν, Τίλντα Σουίντον, Μπιλ Μάρεϊ, Γουίλεμ Νταφόε, Λέα Σεϊντού, Κέιτ Γουίνσλετ, Ελίζαμπεθ Μος, Κριστόφ Γουόλτς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Άντριεν Μπρόντι, Ρούπερτ Φρεντ κ.α.

Πρόκειται για «μια ερωτική επιστολή προς τους δημοσιογράφους που διαδραματίζεται σε ένα φυλάκιο μιας αμερικανικής εφημερίδας σε μια φανταστική γαλλική πόλη του 20ου αιώνα που θα φέρει στο προσκήνιο, μια συλλογή από ιστορίες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό The French Dispatch». Μια ιστορία, εμπνευσμένη από το περιοδικό The New Yorker.

 

 

Κι ενώ η ανακοίνωση της πρεμιέρας του «The French Dispatch» καθυστερούσε, ο Γουές Άντερσον άρχισε να εργάζεται για το επόμενό του κινηματογραφικό πρότζεκτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυρίσματα αυτού του – ακόμα – άτιτλου πρότζεκτ ξεκίνησαν την άνοιξη στη Ρώμη, ενώ η μόνη πληροφορία που γνωρίζουμε είναι ότι η πλοκή περιστρέφεται γύρω από μια ρομαντική ιστορία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ