Κινηματογραφος

Διαδικτυακά η φετινή Μπερλινάλε - Τι αλλάζει στη διοργάνωση

Θα πραγματοποιηθεί σε δύο μόνο ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπερλινάλε
Μπερλινάλε © EPA / CLEMENS BILAN

Μπερλινάλε: Οι αλλαγές που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

H πανδημία του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάσει και τη φετινή διοργάνωση της Μπερλινάλε. Ένα από τα διασημότερα και μεγαλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου παγκοσμίως θα γίνει φέτος διαδικτυακά. 

Για το 2021 η Μπερλινάλε θα πραγματοποιηθεί βάσει του νέου προγράμματος σε δύο μόνο ημέρες, με την πρώτη να τοποθετείται αρχές Μαρτίου. Μία διαδικτυακή συνάντηση του χώρου.

Στα πλαίσια του European Film Market (EFM), μίας από τις τρεις σημαντικότερες πλατφόρμες συνάντησης του φεστιβάλ, συναντώνται κάθε χρόνο εκπρόσωποι του κινηματογράφου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων ή για παράδειγμα να συζητήσουν ενδεχόμενες νέες παραγωγές και συνεργασίες. Αν και η λάμψη του δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο εκείνη που έχουν οι φωτογραφίσεις στο κόκκινο χαλί, πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης με τεράστια σημασία για τον χώρο του κινηματογράφου. Και φέτος η μεταφορά του online ήταν αναπόφευκτη. 

Οι δημοσιογράφοι και οι κριτικοί κινηματογράφου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ταινίες, λαμβάνοντας κωδικούς για να εισέλθουν σε μία ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα. Παράλληλα, οι παραγωγοί και οι εταιρείες θα αποφασίζουν αυτόνομα το κατά πόσο θέλουν να διαθέσουν την ταινία τους στα media ή όχι, πράγμα που θα επιφέρει το εξής: Για κάποιες ταινίες θα υπάρχουν πληροφορίες online, ενώ για κάποιες άλλες όχι.

 

Το δεύτερο μέρος του φεστιβάλ τον Ιούνιο

Πριν από ένα χρόνο η Μπερλινάλε ήταν μία από τις τελευταίες μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία. Μετά ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού. Για το κοινό η φετινή διοργάνωση προετοιμάζει τις «ανοιχτές» προβολές για τον Ιούνιο. Μία ακριβής ημερομηνία όμως προς το παρόν δεν υπάρχει. Οι δυο διευθυντές της Μπερλινάλε, Κάρλο Σατριάν και Μαριέτε Ρίσενμπεκ, έχουν ανακοινώσει ότι αυτές πρόκειται να γίνουν σε κλειστούς και θερινούς κινηματογράφους. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί κατά το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου, ενώ, μέχρι να χαλαρώσουν τα μέτρα, για τους λάτρεις των ταινιών οι επιλογές είναι πλέον λίγο πολύ γνωστές και εντός του σπιτιού – αντ' αυτού όμως δίχως περιορισμούς αναφορικά με τα σνακ και τα αφεψήματα.

Με πληροφορίες από DW

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ