Κινηματογραφος

Έλενα Ναθαναήλ: Σπάνια φωτογραφία από το πρώτο της εξώφυλλο

Εντυπωσίασε από τα πρώτα της βήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Έλενα Ναθαναήλ στα πρώτα της βήματα
Η Έλενα Ναθαναήλ στα πρώτα της βήματα © Instagram/ Aris Loupasis

Έλενα Ναθαναήλ: Το πρώτο της εξώφυλλο την δεκαετία του ’60 και η συμμετοχή σε γερμανική ταινία.

Η Έλενα Ναθαναήλ υπήρξε μία εντυπωσιακή γυναίκα και μία ηθοποιός που ξεχώριζε με κάθε της ερμηνεία από τα πρώτα κιόλας βήματά της.

Ο Άρης Λουπάσης, γνωστός συλλέκτης θησαυρών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και των πρωταγωνιστών του, δημοσίευσε στη σελίδα του στο Instagram, δύο σπάνιες φωτογραφίες της Έλενας Ναθαναήλ από την δεκαετία του ’60.

Το πρώτο της εξώφυλλο και η συμμετοχή της σε γερμανική παραγωγή «φωτίζονται» μέσα από την ανάρτηση του κ. Λουπάση και ο ίδιος εξιστορεί:

«Η Έλενα Ναθαναήλ στην διεθνή κιν/φική της συμμετοχή (αριστερά) στην ταινία "Walsungenblut" ("Το αίμα των Βελσούγκεν") γερμανικής παραγωγής που κάνει πρεμιέρα στους κιν/φους στις 21 Ιανουαρίου του '65.

Η καλλονή ηθοποιός λαμβάνει εντυπωσιακές κριτικές με τον τύπο της εποχής να αναφέρει πως η ομορφιά της αγγίζει τα όρια του ονείρου, του παραμυθιού και του μεταφυσικού. Η ταινία κάνει επιτυχία στην Γερμανία και στην συμμετοχή της στο 15ο Φεστιβάλ Βερολίνου κερδίζει τρία βραβεία, καλύτερου νέου ηθοποιού, Β' ανδρικού ρόλου και καλύτερης σκηνογραφίας και δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση στην προβολή της στην Εβδομάδα Κιν/φου στην Θεσσαλονίκη.

Η αρχή του ονείρου για την δεκαεξάχρονη τότε Έλενα ξεκινά το '63 όταν ο γνωστός κοσμικογράφος Δημήτρης Λιμπερόπουλος βλέπει σε εκείνη το ιδανικό πρόσωπο που αναζητάει ο Φίνος στο νέο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη "Κάτι να καίει". Το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό "Πρώτο" (δεξιά), γοητεύει τον Γερμανό σκηνοθέτη Ράλφ Τίλερ ο οποίος και της προτείνει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην νέα του ταινία.

Μετά την συγκεκριμένη συμμετοχή θα δεχθεί άλλες δύο προτάσεις για γαλλική και ιταλική ταινία τις οποίες θα απορρίψει καθώς είναι ήδη δεσμευμένη σε άλλες συνεργασίες και θα κάνει όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής συζητήσεις που τελικά δεν θα ευοδωθούν για την νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ με τον Σον Κόνερι. Κατά την διαμονή της στην Γερμανία θα απορρίψει και πρόταση γάμου πάμπλουτου Γερμανού αριστοκράτη καθώς όπως η ίδια αναφέρει σε συνέντευξη της δεν υπήρξε ερωτευμένη μαζί του, το νεαρό της ηλικίας της για ένα γάμο και την προτεραιότητα της να δημιουργήσει καριέρα στον χώρο της υποκριτικής.

Με την επιστροφή της το '65 στην Ελλάδα κάνει μια σημαντική κιν/φική καριέρα σε βραβευμένες ταινίες με σπουδαίους συντελεστές και μια αξιολόγηση θεατρική πορεία όπου ξεχωρίζει κυρίως σε κωμωδίες δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής.Αντισυμβατική, ξεχωριστή, σύμβολο μόδας και ευρωπαϊκής αισθητικής και μπροστά από την εποχή της σε πολλά επίπεδα, αφήνει το δικό της αποτύπωμα με την ασύλληπτη ομορφιά, το ταλέντο και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα της».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η Έλενα Ναθαναήλ στην διεθνή κιν/φική της συμμετοχή (αριστερά) στην ταινία "Walsungenblut" ("Το αίμα των Βελσούγκεν") γερμανικής παραγωγής που κάνει πρεμιέρα στους κιν/φους στις 21 Ιανουαρίου του '65. Η καλλονή ηθοποιός λαμβάνει εντυπωσιακές κριτικές με τον τύπο της εποχής να αναφέρει πως η ομορφιά της αγγίζει τα όρια του ονείρου, του παραμυθιού και του μεταφυσικού. Η ταινία κάνει επιτυχία στην Γερμανία και στην συμμετοχή της στο 15ο Φεστιβάλ Βερολίνου κερδίζει τρία βραβεία, καλύτερου νέου ηθοποιού, Β' ανδρικού ρόλου και καλύτερης σκηνογραφίας και δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση στην προβολή της στην Εβδομάδα Κιν/φου στην Θεσσαλονίκη.Η αρχή του ονείρου για την δεκαεξάχρονη τότε Έλενα ξεκινά το '63 όταν ο γνωστός κοσμικογράφος Δημήτρης Λιμπερόπουλος βλέπει σε εκείνη το ιδανικό πρόσωπο που αναζητάει ο Φίνος στο νέο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη "Κάτι να καίει". Το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό "Πρώτο" (δεξιά), γοητεύει τον Γερμανό σκηνοθέτη Ράλφ Τίλερ ο οποίος και της προτείνει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην νέα του ταινία. Μετά την συγκεκριμένη συμμετοχή θα δεχθεί άλλες δύο προτάσεις για γαλλική και ιταλική ταινία τις οποίες θα απορρίψει καθώς είναι ήδη δεσμευμένη σε άλλες συνεργασίες και θα κάνει όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής συζητήσεις που τελικά δεν θα ευοδωθούν για την νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ με τον Σον Κόνερι. Κατά την διαμονή της στην Γερμανία θα απορρίψει και πρόταση γάμου πάμπλουτου Γερμανού αριστοκράτη καθώς όπως η ίδια αναφέρει σε συνέντευξη της δεν υπήρξε ερωτευμένη μαζί του, το νεαρό της ηλικίας της για ένα γάμο και την προτεραιότητα της να δημιουργήσει καριέρα στον χώρο της υποκριτικής. Με την επιστροφή της το '65 στην Ελλάδα κάνει μια σημαντική κιν/φική καριέρα σε βραβευμένες ταινίες με σπουδαίους συντελεστές και μια αξιολόγηση θεατρική πορεία όπου ξεχωρίζει κυρίως σε κωμωδίες δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής.Αντισυμβατική, ξεχωριστή, σύμβολο μόδας και ευρωπαϊκής αισθητικής και μπροστά από την εποχή της σε πολλά επίπεδα, αφήνει το δικό της αποτύπωμα με την ασύλληπτη ομορφιά, το ταλέντο και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα της.#arisloupasis#greekactors#greekactress#vintagemovies#vintagegreece#greekcinema#greektheater

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis) στις

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.